En af de største grunde til, at mange synes det er svært at stoppe med at ryge cigaretter, er selve processen og de sociale aspekter. Med en e-cigaret får du et sundere alternativ og det er den samme følelse du får i halsen. Processen er derfor mere tilfredsstillende ved brug af en e-cigaret end ved brug af plaster eller tyggegummi. Så der er både en rituel og social komponent, som klart mangler i andre hjælpemidler til rygestop.

For nogle rygere, der gerne vil stoppe med at rygge cigarretter, er en damp cigaret, hvad der får dem gennem deres hverdag og du får ikke den samme følelse ved eksempelvis at tykke noget tyggegummi. Mange, der stopper med at ryge, har også bemærket det her med, at de savner de sociale aspekter af rygning og finder det ekstra hårdt, når de er sammen med venner, især hvis de venner ryger. For disse personer kan en e-cigaret være billetten til at holde op med cigaretter.

Fordampning er processen med at føre varm luft gennem plantemateriale og indånde resultatet. Ved præcist at styre lufttemperaturen er disse i stand til at generere e-damp indeholdende nikotin. Denne e-damp indeholder dog ikke skadelige kræftfremkaldende stoffer og tjære, som findes i røg.

Der er en bred vifte af e-cigaretter tilgængelige i dag og du kan vælge mellem mange forskellige smage til din e-cigaret. Mange modeller har digital temperaturkontrol og genopladelige batterier. Ligeledes findes der masser af tilbehør til din e-cigaret; bl.a. opladere og reservedele, samt praktiske ting som eksempelvis holdere og keyhangers. Meget af det kan du også finde for næsten ingen penge. Hos SMOKE-IT.dk får du gratis fra ved køb over 399 kr., så det kan til din egen fordel være en god idé at få købt det ekstra tilbehør og e-væske, når du alligevel bestiller større ting hjem – så sparer du lidt på portoen.