Arbejdsmiljøet er en vigtig faktor i dagligdagen, da det har stor indflydelse på bl.a. produktivitet. Det er derfor en god idé at prioritere et sundt arbejdsmiljø. Det giver nemlig ikke kun sunde og glade medarbejdere, men det er også noget, der kan ses på bundlinjen.

Prioriter stilhed

Storrumskontoret hersker i Danmark – og selvom der er mange fordele ved storrumskontoret, så er der desværre også nogle ulemper. Én af de største ulemper ved storrumskontoret er støjniveauet. Storrumskontoret er nemlig kendt for at være et meget larmende miljø med telefoner, der ringer, kollegaer, der smalltalker og mange andre forstyrrende lyde. Støj på kontoret kan blive til en dyr fornøjelse for arbejdsgiveren, idet det i værste fald kan føre til stress. Det er derfor en god idé at gøre noget ved støjniveauet, så det ikke når derud. Heldigvis findes der nogle gode løsninger til det problem. En af de mest populære lige nu er stillerum til kontoret. Et stillerum er en rum-i-rum løsning og fungerer dermed som et ekstra rum, hvor de medarbejdere, der har brug for ro og koncentration kan sætte sig ind. Rummet er helt lydtæt, og de bliver på den måde ikke forstyrret af andre. Stillerummet kan også bruges som bl.a. mødelokale, så man i stedet for at føre en samtale i storrumskontoret blot kan gå derind og ikke forstyrrer andre.

Invester i ordentlige kontormøbler

Man bruger mange timer om ugen på kontoret – og dermed mange timer på kontorstolen. Det er derfor en god idé at investere i kontormøbler af høj kvalitet, så medarbejderne har de bedste forudsætninger for at udføre deres arbejde på bedst mulig måde. Dårlige kontormøbler kan nemlig give smerter og ømhed, som kan være svær at slippe af med igen – specielt hvis man dag efter dag sidder på den samme dårlige kontorstol. Mange har fået øjnene op for behagelige og ergonomiske møbler, som nærmest gør det umuligt at sidde forkert. Ergonomiske møbler kan i høj grad medvirke til et bedre arbejdsmiljø.

Anerkend og ros medarbejderne

Motivationen daler, når man aldrig får hverken anerkendelse eller ros for sit gode arbejde. Det er derfor en god idé som leder at huske på at anerkende og rose, når der er gjort et godt stykke arbejde. Det kan være så nemt som lige at nævne det over for medarbejderne, men det kan naturligvis også gøres ved at give gaver eller andre lækkerier.