Det kommer nok ikke som en overraskelse for de fleste, at vinteren som regel er et tidspunkt af året, hvor mange danskere herhjemme bliver ramt af forskellige større og mindre sygdomsforløb. Det kan både være en mindre form for forkølelse, der stille og roligt har fået sneget sig ind på livet af os eller større forløb som eksempelvis en lungebetændelse, der kræver en del mere opmærksomhed.

Efter coronapandemien har mange danskere samtidig oplevet, hvordan de mindre småforkølelser nemmere har fået indvirkning på vores dagligdag. Det er fordi, vi de seneste år i større grad har undgået disse mindre forløb, men det resulterer blot i, at vi i år er endnu mere udsatte.

Når forkølelsen sætter sig i ørerne

Et sted, som for mange danskere tit bliver hårdt ramt, er ørene. Med et otoskop vil man nemt kunne se, hvordan forskellige slags forkølelser tit også bevæger sig helt ud i ørerne, hvilket i mange tilfælde kan skabe en stor smerte.

Når forkølelsen sætter sig i ørene, er der ikke meget, man selv kan gøre for at løfte det store tryk. Det handler i bund og grund om at behandle denne forkølelse som alle andre og naturligvis tage kontakt til en læge, hvis det bliver helt uoverkommeligt.

Kom igennem vinteren godt og uden store problemer

Vinteren står lige for døren, og det betyder også, at vi alle skal til at passe lidt ekstra på vores gode helbred. Vi ved alle godt, at de kolde omgivelser og det hårde vejr tit er en dårlig blanding, når det kommer til at holde os væk fra sygdomme.

Vi kan dog i høj grad håbe på, at vores alles store erfaringer med at mindske smitte, som vi fik store berøringsflade med under coronapandemien, vil være med til at holde de mange hårde og voldsomme forkølelser, som står for døren, nede.