Der er så mange danskere, der går op i at være sunde og leve et sundt og aktivt liv. Der er dog også mange, som glemmer den sunde livsstil, når de er på arbejde. Så er der lige fredagskage, og så er der godt-gået-bolsjer. Det er ærgerligt at sætte den sunde livsstil på hold, mens du er på arbejde, og derfor sætter vi lidt særligt fokus på emnet lige her.

Vi har gravet dybt og fundet vores allerbedste tips og råd til, hvordan du holder fast i den sunde livsstil, mens du er på arbejde.

Hold aktiviteten oppe

Er du en af dem, der ikke har et stillesiddende arbejde, hører du til de heldige i denne sammenhæng. En af de allervigtigste ting i en sundere arbejdsdag er nemlig, at du sørger for at holde aktiviteten oppe i løbet af de mange timer, du tilbringer på arbejdspladsen hver dag. Bruger du størstedelen af din arbejdstid foran en skærm, skal du imidlertid gøre lidt for det selv. Du kan heldigvis gøre meget med få midler, og en høj aktivitet betyder ikke nødvendigvis decideret træning.

Sørg for at tage trapperne op og ned, gå hen og snak med dine kolleger i stedet for at ringe til dem, og skift kontorstolen ud med en pilatesbold, hvis det er muligt. Det giver ikke decideret motion, men det gør, at du ikke har en lige så statisk positur, som du har på en kontorstol.

Undgå at gå sukkerkold

Uanset om du har fokus på sundheden eller ej, står kagen stadigvæk i frokoststuen. Derfor er det helt og holdent op til dig at have rygrad nok til at holde dig væk fra den. Koden hertil er at undgå at gå sukkerkold – det gør du blandt andet ved at have sunde snacks eller mellemmåltider med. Nødder, grøntsager, knækbrød eller andet, der kan bekæmpe den værste sult, og som dermed kan holde den værste sukkertrang væk.

En vigtig del af dette punkt er naturligvis også at have en mættende frokost med, som kan gøre, at du ikke er sulten igen en halv time efter frokost. Her må du muligvis eksperimentere lidt – for nogen mætter rugbrød mere end rigeligt, mens der for andre skal lidt mere til.

Firmafrugt

Vi bliver i madafdelingen lidt endnu, for vores næste og sidste råd til en sund arbejdsdag omhandler frugt. Frugt til virksomheder er en støt voksende industri, og det er slet ikke tilfældigt. Rigtig mange virksomheder prioriterer en god frugtordning til deres medarbejdere – af flere grunde. Det er først og fremmest en nem måde at give lidt igen til hårdtarbejdende medarbejdere, men det er også en oplagt måde at højne sundheden på arbejdspladsen. Med en velfungerende frugtordning er der større chance for, at medarbejderne spiser frugt i stedet for andre og mere usunde alternativer. I sidste ende er det både godt for medarbejderne og arbejdspladsen.

Som det forhåbentligt er blevet tydeligt, skal der ikke ret meget til, før du kan føre en væsentligt sundere arbejdsdag, end du måske gør nu. Ved at justere på få og simple knapper kan du skrue op for sundheden.