At se på, hvordan og hvor ældre forældre til plejefamilier bor, er afgørende for at sikre deres velbefindende. Bor de alene? Bor de tæt på dig, andre søskende eller støttende slægtninge? Foretrækker de at blive i deres hjem, eller er de åbne over for at flytte til et andet mere støttende sted eller opholdsarrangement? Dette er alle meget vigtige ting at overveje og diskutere alvorligt med dine ældre forældre. Nedenfor har vi listet de mest almindelige typer leveordninger tilgængelige for seniorer.

Liv i en fælles facilitet med hjælp, Plejehjem og at leve med en pårørende

Ældre, der stadig er relativt uafhængige, men muligvis har brug for lidt hjælpemidler og pleje med deres daglige aktiviteter såsom måltider, påklædning, badning, hjælp til medicin og transport. Udlejning af værelser eller lejligheder, måltider i gruppen og faciliteter såsom sociale aktiviteter, motion, vaskeri og rengøring. Plejehjemmet er for ældre, der har behov for et levende miljø med medicinsk overvågning og pleje, men ikke har brug for et hospital. (kroniske tilstande eller kortvarig rehabiliterende pleje). Tilbyder sygeplejepersonale på vagt 24 timer i døgnet. De ældre, der har brug for hjælp med daglige aktiviteter og lidt sundhedsydelser (ikke-kvalificeret), mens de ledsager og pleje leveres ved at bo sammen med et familiemedlem (er).

Aldring hjemme og uafhængigt liv i en fælles facilitet

Uafhængigt liv og aldring i deres eget hjem. Dette er de fleste seniorers valg, og det at kræve uafhængighed derhjemme kan kræve flere justeringer af hjemmet samt få hjemmestøtte fra en familiepleje eller professionelle plejere. Uafhængigt liv i en fælles facilitet passer bedst til aktive, uafhængige seniorer, der lejer eller køber et hjem / lejligheder / mobile home i et samfund med andre seniorer. Faciliteterne inkluderer fitnesscentre, klubhus, vedligeholdelse af gården, husholdning og sikkerhed ud over transport, vaskeriservice, gruppemåltider og sociale aktiviteter. Ingen medicinsk support.