Ro og balance er noget, som alle mennesker bør forsøge at implementere i deres liv så vidt muligt. Når der er balance i din hverdag, bliver du en bedre udgave af dig selv. Balance handler nemlig om at prioritere din tid rigtigt, at holde pauser og om at kombinere dit arbejde og fritid på en måde, så det giver mening.

Men hvordan skaber du ro og balance i din hverdag?

Find en hobby der giver dig energi

Det er vigtigt i en hverdag, hvor du går på arbejde, ordner praktiske ting, gør rent derhjemme, handler ind m.m., at du nogle gange giver dig tid til at lave noget, som giver dig ny energi. Du skal prioritere at lave noget, som på ingen måder er praktisk, men som i stedet er sjovt, hyggeligt og energiskabende.

Derfor er det en god idé at finde en hobby. En hobby skal være noget, som du elsker at lave. Det skal være en aktivitet, som får dig til at koble fra. Får du ny energi af at være aktiv og dyrke en sport? Eller kobler du fra, når du sidder stille med maling og pensler? En hobby kan være alverdens forskellige ting, så det handler blot om, at du skal tage dig tid til at lave noget, som du bliver glad af at bruge tid på.

Hold nogle velfortjente pauser

Det er sundt at lave ingenting en gang imellem. Det er, når du laver ingenting, at du får tid til at tænke. Hvis ikke du prioriterer at holde pauser, men i stedet kører i højeste gear hele tiden, så kan du til sidst ikke holde til det længere.

En god pause kan f.eks. være:

  • at sidde og nyde et glas vin efter en lang dag

  • at lukke øjnene og lytte til en podcast

  • at gå en tur med god musik i ørerne

Lær at sige nej til aftaler

Hvis du føler, at du har for meget at se til, er det tegn på, at du ikke prioriterer din tid korrekt. Det er ikke rart at føle, at du hele tiden er bagud med deadlines, aftaler og diverse andre gøremål. Du kan som regel sagtens selv styre, hvis du har for meget at se til. Det handler nemlig bare om at sortere og prioritere i de ting, du bruger tid på.

Hvis du laver aftaler, som du i virkeligheden ikke føler, at du har tid eller overskud til, skal du lære dig selv at sige nej. Hvis du tager imod flere arbejdsopgaver på dit arbejde, end du kan nå, skal du lære dig selv at sige fra.

Der er ingen skam i at sætte grænser og erkende dine egne begrænsninger. Det vidner nemlig om, at du passer på dig selv. Det er langt bedre at sige nej til en aftale, hvis ikke du føler, at du har tid og overskud, men så til gengæld sige ja næste gang med langt mere energi og glæde.