Rotten er bestemt ikke en velkommen gæst. Rottebesøg kan nemlig gøre stor skade på din bolig. Rotter elsker at tygge i inventar og ledninger, og det kan i værste fald føre til en brand. Rotter bærer også på et utal af sygdomme, som kan gøre boligens beboere alvorligt syge – og her kræver det faktisk bare, at man kommer i kontakt med noget, som rotten allerede har været i kontakt med. Det er altså en god idé at forebygge uønskede besøg fra rotter. Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan undgå at få besøg af rotter i dit hus.

Ryd op udenfor

Rotter elsker gemmesteder, så det er en god idé at rydde op i haven og minimere antallet af potentielle gemmesteder. Jo færre mulige gemmesteder du har på din grund eller i din have, jo mindre er sandsynligheden for, at du får besøg af store mængder af rotter.

Drop fuglebrættet

Når du fodrer havens fugle, fodrer du også rotterne. Rotter spiser alt, og de elsker det foder, der falder ned på jorden, når fuglene spiser fra fuglebrættet. Det er derfor bedst helt at lade være med at fodre havens fugle, og det er faktisk også en regel i mange boligforeninger – netop for at undgå rotter.

Undgå huller i bl.a. vægge og tag

Rotter kan klemme sig ind igennem huller med en diameter på 2 cm, og det er derfor en god idé at sikre boligen for huller i vægge og tag. Du kan her f.eks. sætte net eller hønsetråd foran udluftningskanaler.

Sørg for at ristene sidder fast

Rotten har ikke noget imod at søge vej ind i boligen ved hjælp af kloaksystemet. Det er derfor absolut vigtigt at du sikrer, at nedløbsbrønde og riste over dine afløb er tætte – og det samme skal ristene indendørs. En rotte kan nemlig løfte op til 1,2 kg, så ristene skal sidde godt fast.

Investér i Gnaversirenen

Der er meget, du kan gøre for at undgå at få besøg af rotter, men det kan være en kæmpe opgave at rottesikre huset. Det kan derfor være en rigtig god idé at investere i Gnaversirenen, som skræmmer rotterne væk ved hjælp af højfrekvent lyd – og de kommer heller ikke tilbage. Det er nem og effektiv rottebekæmpelse, og så kan du faktisk også være sikker på, at du heller ikke får uønskede besøg af bl.a. mus, mår og flagermus.