Vinterbadning er noget, som mange er rigtig glade for. Men hvis du har lyst til at prøve vinterbadning, så er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

Brug handsker og hue når du bader

Det er naturligvis koldt overalt, når du vinterbader, men derfor er der alligevel nogle steder, hvor det er ekstra koldt. Derfor er det f.eks. en god idé at bade med handsker og hue. Du kan nemlig få neopren handsker, der fungerer perfekt til vinterbadning. På samme måde findes der også badesko af neopren, der er rare at have på under vinterbadning.

En hue er smart at have på, hvis du bader med dit hoved over vand. Det giver en smule varme under en ellers meget kold aktivitet.

Bad sammen med nogen andre

Det er ikke nogen god idé at være alene, når du vinterbader. Hvis du ikke er vant til vinterbadning, så kan du i værste tilfælde risikere at besvime på grund af kulde. Derfor er det vigtigt, at du altid har nogen med dig, som enten venter eller bader med dig.

Mange steder på broer og trapper er det også glat, så derfor er det også godt at have nogen med. Vinterbadning er ikke helt ufarligt, hvis ikke du passer godt på og tænker dig om.

Hav varmt tøj med

Lige så snart du er færdig med din badning, så skal du have varmt tøj klar. Derfor er det en god idé at pakke noget tøj, der er varmt og nemt at komme i. Desuden er det rart med noget varmt at drikke lige efter en omgang vinterbadning. Derfor kan du altid overveje at tage en termokande med varm kaffe, te, kakao el.lign. med.

Det er i hvert fald en god og passende afslutning på en tur i det kolde vand.