Sundhed og motion ligger ikke lige til højrebenet for os alle. Det kan være rigtig svært at komme i gang med og generelt lægge din livsstil om. Det kræver både viljestyrke og kampgejst.

Coronatiderne har heller ikke gjort det meget nemmere at i komme i gang, men måske er dét det bedste tidspunkt at ligge din hverdag om. Hverdagens normer er blevet smidt væk, og vi alle skal til at vænne os til nogle nye normer. Det kan måske sammenlignes med et puslespil, hvor alle brikkerne er blevet skilt ad, og nu skal du selv samle det igen. Det er nemt at samle brikkerne på en helt ny måde, og det giver også et helt nyt billede.

Hjemmetræning – Hvordan kommer man i gang?

Hjemmetræning er det helt perfekt valg til at komme i gang, nu hvor mange alligevel arbejder hjemme, og fitnesscentrene er lukket. Men det kan være en jungle at finde rundt I. Der findes heldigvis rigtig mange forskellige apps og gode råd på nettet til, hvordan man kan gøre det. Hvis du har meget plads i dit hjem og gerne vil gå all-in på hjemmetræning, er den bedste løsning at lave dit eget lille fitness i dit hjem.

Du kan nemt finde godt træningsudstyr, som for eksempel denne romaskine, som er den bedste romaskine i test. Du kan selvfølgelig også gøre det lettere og billigere for dig selv ved at tage de gamle løbesko frem, og ganske enkelt komme ud og løbe en tur. Det kan også være rigtig rart, hvis man bruger meget af sin dag foran en computer, fordi man får sig et pusterum og et ordentligt skud med endorfiner. Det kan også være med til at øge din kreativitet, og så kan du med god samvittighed kaste dig i sofaen om aftenen og se dine yndlingsserier.

Et godt råd til at finde motivationen

Det kan for nogen stadig godt være svært at finde motivationen til at gøre således. Hvis du gerne vil have en mere aktiv hverdag, men synes det er en for stor omvæltning, er tricket, at du tager ”babysteps”. Et lille skridt ad gangen.

Start med at gå en tur. Så gå en smule længere. Du kan eventuelt også tage en ven/veninde/kæreste/hund med. Det kan være meget nemmere at finde motivationen, hvis du ikke er alene om projektet. Det tænker langt de fleste mennesker, så det burde ikke være særlig svært at finde en gå-kammerat.