Hvis du har en skæv næseskillevæg, vil du nok have en vejrtrækning der er lidt mere højlydt end andres. Derudover kan det – hvis det er synligt – være en stor usikkerhed. Dette skal selvfølgelig gerne undgås. At have en skæv næseskillevæg giver et resultat af at iltens besvær for at passere bliver øget.

Hvis du har en skæv næseskillevæg ved du, at det kan være medfødt, men kan skam også være sket efter for eksempel at have brækket næsen. Det kan være sket på grund af sport eller andet. Uanset er det en træls skade at få. Af den grund, kan du læse med i denne artikel hvis du har en skæv næseskillevæg.

Operationen

Hvis du gerne vil have fikset en skæv næseskillevæg kan du sagtens dette.  Der findes en simpel operation til netop dette. En fordel ved operationen er at den foregår gennem næseborene og af den grund ikke efterlader synlige og irriterende ar.

Imens din næse heler efter operationen, vil den have brug for støtte ligesom man får når man brækker benet. Du får derfor nogle silikoneplader indsat. Disse silikoneplader fjernes en uge efter operationen. Af den grund er det først en uge efter operationen at du ser og føler det endelige resultat. Det giver vel bare længere tid at glæde sig i!

Den praktiske information

Ligesom ved alle andre operationer, skal du faste inden en operation imod en skæv næseskillevæg. Du skal selvfølgelig være helt ren for ikke at risikere noget med bakterier. Det vil sige at du skal gå i bad på dagen med operationen. Derudover skal du ikke have makeup på under operationen. Ej heller skal du have smykker, briller kontaktlinser, neglelak, falske negle eller andet på. Dette er for din egen skyld og for at beskytte imod bakterier.

Når du er blevet opereret

Når du er blevet opereret, vil du blive overvåget på opvågningsstuen indtil du vågner. Som sagt vil du efter en uge få fjernet silikonepladerne der er der for støtte. Ved samme tid vil du derfor også se det endelige resultat af din næse. I en-to uger efter operationen, vil du skulle forholde dig i ro, så du ikke risikere at der sker noget der ikke skal ske med din næse. Din næse skal kunne hele fuldkommen i fred og ro. Det vil for meget bevægelse og høj puls sætte en stopper for. Pas derfor på og snak med din læge.