I Helsingør oplever flere fysioterapeuter at antallet vedr. skader som musearm, spændingshovedpine og lændesmerter er eksploderet inden for de sidste to år.

Faktisk har 9 ud af 10 fysioterapeuter oplevet at have fået enormt travlt allerede efter første omgang af Corona der lukkede danske arbejdspladser på en stribe og sendte folk på hjemmekontoret.

Det skulle bare være en periode

Der var sikkert ikke ret mange danskere der havde forestillet sig at 6 uger skulle udvikle sig til flere måneder og nu også år.

Derfor indrettede mange bare en hurtig hjemmearbejdsplads ved sofabordet, i køkkenet eller hvor det nu lige var belejligt.

Men den korte periode blev hurtigt forlænget, og for mange viste det sig også at en hjemmearbejdsplads faktisk gjorde dem mere produktive og skabte balance mellem arbejdsliv og familieliv.

Fra hæve- sænkebord til spisebord

På kontoret har der i mange år været fokus på et godt arbejdsmiljø. Hæve- sænkeborde, justerbare og ergonomiske kontorstole, muligheden for evt. at motionere i pausen, gode lysforhold og et køligt indeklima osv.

Når arbejdspladsen pludselig flyttes hjem til spisebordet og man sidder der på køkkenstolen, så er der ikke så mange der tænker på hvad en dårlige arbejdsstilling gør ved kroppen på sigt.

Længere arbejdstid

Selvom man måske føler man har fået mere tid og bedre kan koncentrere sig om sit arbejde derhjemme, så kan den reelle arbejdstid godt være længere. Man er måske mere tilbøjelig til lige at tage en ekstra time om aftenen når ungerne er puttet, man springer pausen over, og rejser sig ikke lige op og falder i snak med en kollega når der hentes kaffe.

Alt det er med til at give en reelt længere arbejdstid, hvor alt der sker er, at man sidder stille længere i en, i forvejen, dårlig arbejdsstilling.

Få hurtigt hjælp

Er du en af dem der har oplevet smerter der måske er kommet snigende hen over de sidste par måneder, så tag et grundigt kig på din arbejdsplads, og tal hurtigst muligt med din chef.

Rigtig mange virksomheder har faktisk mulighed for at hjælpe dig med at indrette en god og sund arbejdsplads derhjemme i form af en medarbejderordning. Derudover er det vigtigt at du kommer i behandling så dine smerter ikke bliver værre.

Det kan være du skal starte hos lægen eller en dygtig fysioterapeut Helsingør, har du en sundhedsforsikring privat, eller gennem dit job så kan du i mange tilfælde få betalt en fysioterapeut uden forudgående henvisning fra lægen.

Uanset er det vigtigt at du får ændret på de forhold der giver dig smerter.