Flere og flere mennesker bliver ramt af kroniske sygdomme og angst. Størstedelen af mennesker kender en som har en livstruende sygdom eller angst. Det fylder rigtig meget i vores liv og påvirker vores liv i perioder, hvor vi har døden tæt på livet.

Nogle ting er sikker i livet og døden er en af dem. Døden rammer os alle på et tidspunkt, om vi ønsker det eller ej, hvilket kan fylde utrolig meget i nogle menneskers dagligdag og påvirke tankerne meget, hvis man er bange og frygter døden.

Øg din livskvalitet

Ens livskvalitet kan blive påvirket af negative og dårlige tanker. Hvad enten det er alvorlige tanker og bekymringer omkring livet eller blot en generel negativitet, som præger ens humør. Det er meget normalt at have tanker på døden, som givetvis bliver flere jo ældre man bliver.

Tanker om døden kan fylde mere i nogle perioder, hvor i andre perioder skænker man den ikke en tanke. I perioder kan tankerne om døden givetvis fylde så meget, at det går udover sin livskvalitet, da bekymringerne bliver problematiske og fylder for meget i sin hverdag.

Døden kan pludselig komme meget tæt på

Som nævnt tidligere, så kender de fleste mennesker personer som er ramt af livstruende sygdomme. Selvom man ikke selv er ramt, kan tankerne og bekymringen for at det sker for en selv, fylde utrolig meget. Det værste ved disse sygdomme er, at man som regel ikke kan gøre noget for at undgå dem, udover de klassiske ting som at være aktiv og have en sund kost.

Hvis man føler at sine bekymringer omkring døden og livet påvirker en i så høj grad, at det kan mærkes på sin livskvalitet, kan man udvikle dødsangst. Det er ikke givet at man har dødsangst blot fordi man gør sig tanker om døden og er bekymret for døden. Men hvis det er tilfældet at man har mange tanker om døden, kan man få en behandling mod dødsangst.

Brug de negative tanker til noget positivt

Selvom man ikke har decideret dødsangst, men blot tanker om døden og fremtiden, som hovedsageligt er negative tanker, kan man benytte disse tanker til positive ting. Tankerne om døden og bevidstheden om at vi en dag skal herfra, kan man bruge til at leve i nuet. Man er derfor bevidst om at bruge tiden man har fået på bedst mulig vis, til de ting man ønsker at lave.

Så man får tilbragt tiden sammen med de mennesker man holder af og gør efter sine drømme i livet, hvad end sine drømme er. Det kan til tider gavne mennesker at blive mindet døden på den ene eller anden måde, som kan være en øjenåbner for mennesker, så de bliver mindet om at gøre hvad de lyster og bruge tiden som de lyster.