Efter Corona-krisen har flere og flere danskere fået øjnene op for de muligheder, som vores eget lille land har. Under corona-krisen valgte mange flere danskere at bruge det danske landskab til at skabe ferieminder. Derfor har rigtig mange nu fået øjnene op for, hvor meget den danske natur egentlig kan. – Både om sommeren men også i løbet af resten af året.

Er du derfor på jagt efter forårsoplevelser herhjemme i det danske landskab, så er en tur til St. Økssø en rigtigt god mulighed.

En vandretur rundt om St. Økssø

En vandretur rundt om St. Økssø er lige over 2,5 kilometer lang og er perfekt til dem, som vil en enkelt gang rundt, og til dem som skal have lidt flere skidt i benene og tager en omgang eller to mere. Uanset om I er til den korte eller lidt længere vandretur, byder denne på en afmærket sti med fantastisk udsigt til søen. En udsigt som bestemt også skabes af de rammer, man går rundt i. Her er skovens træer også med til at skabe den gode oplevelse.

Vandreturen er familie- og handicapvenlig. Stien tillader både klapvogne, barnevogne og kørestole. Det er altså den perfekte gåtur for hele familien.

En helt speciel dukkert?

Søen er også for mange stedet, hvor man kan tage en helt speciel dukkert. Med noget af det reneste badevand i Nordjylland er en dukkert i søen den perfekte afslutning på den lange vandretur. Der er gjort speciel plads til dukkerterne med fine badestrande og badebroer. Søen byder både på lavt og dybt vand og er derfor også perfekt for hele familien.

Faktisk er det muligt at benytte sig af søen hele året rundt – og det gør folk også. Om vinteren er den nemlig et populært sted at vinterbade. Det behøver du dog ikke kaste dig ud i – bare rolig.