Når vi taler om helbred, taler vi om mange ting. Det kan være kroppens helbred, men det kan også være det mentale helbred. Kroppens helbred kan være sundheden, sukker og andre ting, der kan skade din krop, og hvordan du undgår dem. Det mentale helbred omhandler din psyke og dine tanker. Det kan være dine tanker om dig selv eller tanker og bekymringer om samfundet. Det kan være, hvis du er stresset på arbejdet eller en begyndende angst for elementer i samfundet. Det er vigtigt, at du passer på dit mentale helbred, da dine tanker kan gå ind og påvirke din krop. Undersøgelser viser nemlig, at du er i stand til at påvirke din krop ved hjælp af dine tanker. Du kan derfor ende med at gøre dig selv syg. Hvis du f.eks. er deprimeret i en længere periode, kan du gøre din krop træt.

Samspillet mellem det mentale helbred og nyhederne

Noget, der kan være med til, at du får en angst for et eller flere elementer i hverdagen, kan være nyhederne. Hvis du læser for mange dårlige nyheder om klimakrisen, og du bliver vildt bekymret for fremtiden, kan du få den såkaldte klimaangst. Det er derfor vigtigt, at du finder et nyhedssite eller et nyhedsmedie, hvor du får nyheder, uden at du behøver at blive stresset over dem.

Selvom du godt kan ende med at gå ned med angst eller depression, fordi nyhederne er voldsomme, så er det langt fra alle, der gør. Men det er stadig vigtigt, at du ikke tager mere, end du kan holde til. Hvis du bliver stresset eller bekymret, kan det altså få konsekvenser for skolen eller arbejdet. Du kan prøve at lede efter nyheder, der ikke skader dit mentale helbred, fordi du kan tage det i dit eget tempo, og den mængde du kan holde til.