Dette indeholder sponsoreret indhold 

 

Når man har et hus, er der rigtig mange ting, man skal holde styr på. Men det kan være svært at holde styr på det hele, da der kan være rigtig mange ting. En af de ting man skal have styr på er, at man skal have varme i sit hjem. Men hvilken type varmekilde skal man vælge for at få den bedste og mest miljøvenlige varme i hjemmet? En af de muligheder man kan vælge er et gasfyr.  Hvis du gerne vil læse mere om, hvordan du får bedre varme i huset med naturgasfyr, læs med her. 

Hvad er naturgasfyr? 

Men inden man vælger et naturgasfyr, kan det være en god ide at sætte sig ind i, hvad et naturgasfyr er. Et naturgasfyr fungerer på den måde, at ens hus bliver varmet op ved at det brænder det naturgas af, som føres ind i brænderen. Denne afbrænding udleder varme, som bliver brugt til at opvarme det vand, der løber ud i eksempelvis radiatorer og gulvvarmesystemet. En anden ting der sker er, at brugsvand varmes op, så man samtidig har varmt vand i vandhanerne. På den måde har du både varmt vand i vandhanen og varme i resten af huset med naturgas.

Fordelene ved naturgasfyr 

Når du vælger at få installeret et naturgasfyr i sit hjem, er der en række fordele, der følger med. Gas kan både bruges til madlavning og opvarmning, så du har flere forskellige muligheder med gas. Men hvis du gerne vil have et mere miljøvenligt hjem, kan det være du skal overveje at få et naturgasfyr. Gas er et af de fossile brændsler, som er mest miljøvenligt, da det udskiller færre kvælningstoffer og svovlilter end eksempelvis olie og el-varme. På den måde har du altså mulighed for at få en mere miljøvenlig varmekilde i dit hjem, som kan være med til at reducere husstandens CO2-udslip. 

Hvilket naturgasfyr skal du vælge? 

Når du skal vælge et naturgasfyr, er der en række ting du skal være opmærksom på. For det første, er det lovmæssigt påkrævet, at du skal have et aflukket afbrændingskammersystem. På en måde får det en nyttevirkning på op mod 96 procent ved fuldlast. En anden ting du skal være opmærksom på er, at naturgasfyret har en god energimærkning, da det også påvirker, hvor meget energi gasfyret bruger. En sidste ting du skal være opmærksom på er, hvilket støjniveau dit naturgasfyr har.