Vi lever på mange måder i en mere og mere stresset hverdag. Arbejdstiderne er måske ikke blevet forlænget, men for mange er mails, smartphone og lignende lig med at jobbet rykker mere og mere med hjem. Desuden er de konstante notifikationer fra smartphones også med til, at vi i stor grad nedprioriterer vores afslapning og velvære.

 

Men hvordan kan vi modvirke dette? Hvordan kan vi sørge for at leve et moderne liv i 2021, men samtidig sørge for at have god afslapning og velvære i hverdagen? Der er nok ikke ét svar på disse spørgsmål, men alligevel er der gode råd at få hvis du gerne vil afstresse din hverdag. Følg med her, når vi giver fire sådanne råd.

 

God søvn er grundstenen

 

Få ting har så stor en indvirkning på vores afslapning og velvære som god søvn. Mangel på søvn gør os ikke bare mere trætte, det gør os mere ukoncentrerede, irritable og ofte stressede. Faktisk er dårlig søvn en af de største faktorer når det kommer til stress.

 

Men hvad kan man så gøre. I de senere år har søvnforskning virkelig taget fart, men faktum er, at vi stadig ved utroligt lidt om søvn. Af samme grund findes der hundredvis af gode, og mindre gode råd.

 

En ting der dog ofte kan hjælpe hvis du har problemer med at sove, er en sovemaske. Denne lukker lyset ude og hjælper din hjerne med at koble af og sove. Tag for eksempel Afslappende Maske Kold effekt fra BigBuy Wellness, dermed sin koldeffekt hviler hovedet så du bedre kan sove.

 

Tag dig tid til spisning

 

For mange er en hverdagsopgave som spisning og madlavning en ting der bare skal overstås så man kan slappe af bagefter. Dette er ofte en fejltagelse. Hvis du stresser for at lave mad hurtigst muligt og så spiser den foran fjernsynet, når din hjerne aldrig at komme ned i gear, hvilket går udover den afslapning og velvære du stræber efter.

 

Derfor er det smart at tage sig tid til både at lave og spise maden. Sæt noget musik på og gør det gerne flere sammen, så det bliver en dejlig oplevelse. Samtidig vil du opleve og fokusset på at lave og spise måltidet bliver en god måde at komme ned i gear efter en travl arbejdsdag.

 

Sæt dig ned på den gode måde

 

Flere og flere arbejder i dag jobs der involverer meget tid siddende foran en computerskærm. Er du en af disse personer er det virkelig vigtigt for dit generelle velvære og afslapning at du sidder godt. Dette har både betydning for hvordan du sidder og hvad du sidder på.

 

Har et job hvor du sidder samme sted hele tiden, er det selvfølgelig smart at investere i en ordentlig kontorstol. Alternativt, og særligt hvis du måske skifter plads på forskellige tidspunkter, kan du erhverve dig et produkt som InnovaGoods’ Backonfy, en bærbar åndbar lændestøtte der kan forbedre din siddeposition hvor som helst det skal være. Dette fantastiske produkt forhandles af Coolpriser, der også har et stort sortiment af andre produkter indenfor afslapning og velvære.

 

Skru ned for notifikationerne

 

Som nævnt i introduktionen er der få så stressende elementer i manges hverdag som smartphonen. Den blinker og ringer ofte uafbrudt og hver gang det sker, bliver din hjerne forstyrret i det fokus som god afslapning og velvære kræver, men den er stadig svær helt at slukke for.

 

En god mellemløsning på smartphoneproblemet, er at sørge for at slukke for unødvendige notifikationer. Særligt sociale medier og mail bør du slukke for notifikationer, og eventuelt kun beholde dem til de apps hvor nære venner kan nå dig. På den måde kan du få fordelene fra smartphonen uden at lade dig stresse af alt det ekstra.