På et tidspunkt rammer vi der i livet, hvor det hele begynder at gå ned af. Kiloene klæber sig til kroppen, muskelmassen svinder ind, rynkerne bliver flere og flere, energien falder og ligeså gør resten af din krop. At holde kroppen ren, frisk og fin er noget vi bør arbejde med gennem hele livet, hvis vi ønsker det bedst mulige resultat. Her er tre gode råd til, hvordan du holder din krop i en en god stand.

Tag hånd om dit ansigt

Visse dele af dig er så godt som umuligt at erstattet, hvis det forfalder. Det gælder især dine tænder. Selvom tandlæger i dag er kommet langt og kan lave nogle fine gebisser, er der bare intet som slår dine egne gode og solide tænder. De voksentænder du får, når du som barn smider mælketænderne, skal dog holde hele livet, og det kræver derfor at du passer rigtig godt på dem. En god tandhygiejne, regelmæssigt tandbørstning og mundskyld kan tage dig en stor del af vejen, hvor du dog også bør huske at gå regelmæssigt til tandlæge, hos for eksempel hostandlaegerne.dk. Smilet og dine tænder er det første som en person ser, når de møder dig. Netop derfor, er det også vigtigt, at du passer på dine tænder og generelt dit ansigt.

Hold kroppen i gang

Du behøver ikke gå til hverken kickboxing, crossfit eller fodbold, for at få den daglige motion, der skal til for at holde kroppen sund og frisk. Det skader selvfølgeligt ikke at gå til en sport som disse, eller selvtræne i det lokale fitnesscenter. Det der derimod tæller er, at du formår at aktivere din krop og muskler på daglig basis. Hvor nogle får en naturlig aktivering og berøring gennem et mere fysiskt arbejde, vil andre skulle søge denne aktivering i fritiden, hvis de har et mere stillesiddende job. Her kommer du langt med bare at cykle til eller fra arbejde, eller tage en hyggelig gåtur om aftenen. Havearbejde og friluftsliv er to andre gode eksempler på aktiviteter, som hjælper med at holde din krop i gang, uden du nødvendigvis behøver at få sved på panden. At holde kroppen i gang er vigtigt over hele livet, men særligt for dem der har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

Spis sundt

Kaloriefyldte fastfood-produkter kan få dig til at ældes lynhurtigt. Kroppen er meget følsom, når det kommer til, hvad vi propper i os. En dårlig kost betyder ikke bare ekstra kilo på sidebenene, men også mindre energi i hverdagen. Derfor bør du nøje overveje, hvad det er du putter på tallerkenen. Følg de generelle kostråd, undgå for meget sukker og slik i hverdagen, og spis sundt og varieret. Ikke nok med at det holder din krop i en bedre balance, så hjælper det dog også med at forebygge livsstilssygdomme.