Der er mange ting, er påvirker vores sundhed. Det er for eksempel vigtigt at motionere, spise godt og få en ordentlig nattesøvn. Men sådan noget som indeklimaet kan faktisk også have rigtig stor effekt på, hvordan vi går og har det til daglig. Både i hjemmet og på arbejdspladsen er det derfor meget vigtigt, at der er tjek på temperaturer osv. Ellers kan det hurtigt blive svært at komme igennem hverdagen, og det er rigtig ærgerligt. I denne guide kan du mere at vide om, hvordan et dårligt indeklima påvirker dig, samt råd om hvad du kan gøre.

Effekter

Det er ikke særligt sundt at være udsat for et dårligt indeklima over længere tid. Mange oplever for eksempel hovedpine, og så er det selvsagt svært at passe sit arbejde, være en god forælder osv. Du kan også opleve irritation i ører, næse og hals. Men der er også mere alvorlige problemer forbundet med et dårligt klima. Der har for eksempel været en stigning af allergikere i Danmark i forhold til tidligere, og nogle forskere mener, at det kan kædes sammen med et dårligt indeklima. Videre kan et dårligt indeklima også gøre sygdommen KOL værre.

Få hjælp af en ekspert

Hvis du har mistanke om, at dit hjem eller din arbejdsplads har problemer med indeklimaet, så er det en rigtig god idé at få besøg af en ekspert, som har forstand på emnet. På den måde kan du få en måling og vurdering af indeklimaet, så du kan træffe de nødvendige foranstaltninger. At tage hånd om et dårligt indeklima kan bl.a. handle om at lufte ud jævnligt – også når det er koldt udenfor. Dette er især vigtigt i køkken og badeværelse, som hurtigt kan blive fugtige og klamme, hvis de ikke får tilført frisk luft. En emhætte til køkkenet kan også gøre underværker!