Er dine forældre eller bedsteforældre ved at være oppe i årene, så har du ekstra god grund til at træde i karakter og hjælpe dem med at sikre en værdig og god alderdom. Hvordan du skal bidrage til dette, vil du få en række gode råd til i denne artikel.

Dine forældre eller bedsteforældre har været der for dig og givet dig kærlighed, siden du var helt lille, og nu har du mulighed for at give noget igen.

Overvej privat ældrepleje ved behov for ekstra pleje og omsorg

Vi bor i et af de lande i verden, hvor der bliver taget bedst hånd om de ældre, men det er ikke ensbetydende med, at den offentlige pleje er tilstrækkelig for alle ældre. Selvom der afsættes mange ressourcer til offentlig ældrepleje, så er det en kendsgerning, at de offentlige plejere løber stærkt og har begrænsede ressourcer til den enkelte person.

Af ovenstående grund kan det være værd at overveje privat ældrepleje, når / hvis behovet for ekstra pleje og omsorg opstår. Dine forældre eller bedsteforældre har måske ikke overvejet denne mulighed, hvorfor du med god grund kan tage teten og undersøge, hvad der er af muligheder.

Besøg dem jævnligt og tilbyd din hjælp

Dette råd er meget banalt, men ikke desto værd at tage action på; hjælp dine bedsteforældre eller forældre så godt som muligt og besøg dem hyppigt.

Rigtig mange ældre, ikke mindst enker, døjer med ensomhed, og derfor bør du prioritere at få besøgt dem så ofte, som det nu kan lade sig gøre. De vil helt sikkert sætte stor pris på dit selskab, og det gælder antageligvis også den anden vej. Når du alligevel besøger dem, så tilbyd da din hjælp til alt fra indkøb til at betale regninger via netbank.

Hjælp dem med at finde det ideelle plejehjem, hvis det bliver aktuelt

De færreste ældre mennesker drømmer om at bo på plejehjem, men når man når en alder, hvor man har svært ved at klare sig selv og måske døjer med nogle helbredsmæssige udfordringer, så kan det alligevel være den bedste løsning.

Når / hvis denne tid kommer, så bør du hjælpe dem med at finde det ideelle plejehjem. Det skal være et plejehjem, der passer til dem i forhold til både indretning, værdier, aktiviteter m.v.

Skab oplevelser og minder med dem, inden det er for sent

Det er ingen hemmelighed, at ingen lever evigt – heller ikke dine forældre eller bedsteforældre.

Af følgende grund skal du prioritere at få skabt så mange oplevelser og minder med dem, så længe du kan. I behøver ikke at rejse jorden rundt. Mindre kan også gøre det. Tag på café, snup en weekend i et hyggeligt sommerhus, gå nogle lange ture i naturen, tag i bowlinghallen, tag i teatret eller noget helt sjette.