Alle mennesker har brug for at sove. Uden søvn får vi nemlig meget hurtigt svært ved at hænge sammen. Derfor bør du gøre, hvad du kan for skabe de bedste forudsætninger for, at du kan sove godt og tungt. En af disse forudsætninger er et godt indeklima i soveværelset.

Et godt indeklima betyder ikke blot, at du sover bedre, det er også sundt for dig. Dårligt indeklima kan nemlig for eksempel være med til at give dig hovedpine, fremkalde allergier og påvirke din vejrtrækning. Men sørger du blot for et godt indeklima, kan du slippe for disse ting. Derfor er der herunder lavet en lille guide til, hvordan du skaber et sundere indeklima i soveværelset.

Køb møbler af de rette materialer

Noget, du måske ikke lige overvejer, der har en betydning for indeklimaet, er møblerne, men det har de faktisk. Derfor bør du også gå efter at købe møbler af de rette materialer. Materialer af god kvalitet, som ikke er fremstillet med alle mulige tilsætningsmidler og kemikalier.

I soveværelset er sengen det allervigtigste møbel. Samtidigt er det også et møbel, du har ansigtet meget tæt på i rigtig lang tid. Derfor er det heldigt, at der findes senge, som både er gode for dig og indeklimaet. Det gælder for eksempel senge med Dunlopillo madrasser. Disse er fremstillet af åndbare, fleksible, antibakterielle og allergivenlige materialler, som skaber et sundere indeklima. Det betyder, at Dunlopillo madrasser sikrer, at du sover godt.

Vask dit sengetøj ofte

Et andet vigtigt element, når du skal sørge for et sundere indeklima i soveværelset, er, at du sørger for at vaske dit sengetøj ofte. Du skal faktisk gerne vaske det hver anden uge, hvis det skal være helt rigtigt.

Det skyldes, at du først og fremmest ikke kan undgå at svede lidt om natten. Sved som sengetøjet optager. Men derudover bør du også vaske det, fordi sengetøjet fyldes med støv i løbet af dagen. Når du bevæger dig rundt i soveværelset hvivles støv op, som bagefter falder til ro og lægger sig igen. Noget af dette vil lægge sig i dit sengetøj. Støv som du så vil komme i direkte kontakt med, når du skal sove. Dette kan du risikere fremkalder allergi.

Derfor bør du vaske dit sengetøj ofte, så du fastholder et godt indklima i soveværelset.

Husk at lufte ud

Som det sidste råd i denne guide kommer et råd om, at du skal huske og lufte ud ofte.

Når du lufter ud, får du ikke blot en masse frisk luft og ilt ind i soveværelset, men du slipper også noget af den dårlige luft ud igen. Den friske luft vil betyde, at du kommer til at sove tungere og bedre.

Udover at indeklimaet har godt af udluftning, fordi det giver ny frisk luft i soveværelset, er det også godt, fordi det slipper en masse fugt ud. Fugt som ellers ville have sat sig i loft og vægge, hvis det ikke kunne slippe væk. Fugt som bestemt ikke er godt for indeklimaet.