Der er mange, der har et eller flere nytårsfortsæt, når man går ind i et nyt år, og hvert år er der mange ting, der ikke lykkedes. Er du træt af aldrig at nå dine mål, så kan det være, at nu er det rette tidspunkt. Januar måned er snart ovre, og måske er februar den perfekte måned at starte i. Lever du usundt, og kunne du godt tænke dig en sundere livsstil – så læs med her.

Gab ikke over for meget på én gang

Når man har motivationen til at gøre noget, skal man typisk tage tyrene ved hornene og komme i gang. Dog kan man hurtigt gå død i det, man sætter sig for, hvis man eksempelvis ikke ser resultater hurtigt nok. Har du bestemt dig for at træne mere, bør du starte stille og roligt ud, så du ikke mister motivationen eller ender med en skade.

Lad vær med at gøre sukker til en forbrydelse

Når man skal lave en ændring i ens livsstil, kan det være en god idé at kigge på, hvad man egentligt putter i munden. Det kan være svært at være bevidst omkring det igennem en hel dag, men det er samtidigt vigtigt, du ikke gør sukkerindtag til en forbrydelse. Tillad det én gang om ugen – på den måde undgår du at overspise, når du endelig får muligheden.

Ryger du, så bør du overveje, om du skal kvitte smøgerne

Der er mange danskere, der ryger, selvom der står mange steder, at det er meget usundt og i nogle tilfælde endda farligt for kroppen. Ønsker du at ændre din livsstil én gang for alle, bør du overveje, om du skal kvitte smøgerne helt. Start eventuelt ud med et smart alternativ hvis du ikke er 100 % klar til at smide smøgerne helt væk.

Alliér dig med en der har de samme mål som dig

Når man har sat sig et mål, kan det være en god idé at finde en, som har samme mål. På den måde kan I motivere hinanden, hvis der er en, der pludseligt havner i slikskålen, eller hvis der er en, som er blevet fanget af sofaen. Når man er to, forpligter ens aftaler, hvilket kan være med til at holde en kørende.

Hyppige gåture og gode for krop og sind

Det lyder ikke af meget, men en kort gåtur om dagen kan gøre underværker for din krop og for dit sind. Har du en travl arbejdsdag, kan en gåtur efter job være din måde, hvorpå du kan få tankerne og bekymringerne lidt væk, mens du samtidigt motionerer og får brugt kroppen.

Du må gerne rose dig selv

Der er stor forskel på at være selvfed og på at rose sig selv. Når du gør noget godt for din krop, og når du kommer tættere på dine mål, er det en god ting at rose sig selv. På den måde får man mere motivation og mere selvtillid, hvilket kun er en stor fordel på rejsen.