Hvis du har et stillesiddende job, ved du også, at det er nødvendigt med en god kontorstol. Det er vigtigt, at din stol giver dig både den rette støtte og komfort. Kun da kan du sidde på den dagligt uden at få skader. I dag findes der heldigvis et væld af forskellige arbejdsstole til forskellige slags mennesker på vidt forskellige arbejdspladser.

Sådan vælger du den rigtige kontorstol

Når du skal vælge kontorstol, er det vigtigste, at du først og fremmest får en stol, der passer til dine ergonomiske behov. Her er det altså særligt vigtigt, at du inddrager eventuelle skader og fysiske udfordringer, du måtte have, i dine overvejelser. Der findes nemlig flere forskellige modeller inden for arbejdsstole, så du kan vælge dén, der passer bedst til dine behov.

Hvis du har en funktionsnedsættelse

Hvis du har en funktionsnedsættelse, er det nødvendigt med en arbejdsstol, der støtter dig korrekt. Den rette stol skal give dig både støtte og sikkerhed, men samtidig også en stor fleksibilitet. Stolen bør være udstyret med nogle gode hjul, der gør det let for dig at bevæge stolen ved blot at anvende dine fødder. Derudover er det virkelig vigtigt, at du har flere justeringsmuligheder. Du skal gerne kunne justere både sæde, ryg- og armlæn samt højde. Det giver dig nemlig en optimal siddekomfort.

Hvis du har meget stående arbejde

Hvis du har meget stående arbejde, kan det være en fordel med noget aflastning. Her kan en ståstøttestol være det rigtige valg for dig. Stolen kan indstilles på flere måder og giver dig derved et behageligt sæde og stor bevægelighed. Ståstøttestolen har også den fordel, at den styrker dig, da du aktiverer din kernemuskulatur og øger din blodcirkulation. Dette skyldes, at du hele tiden har kroppen aktiveret i forhold til den klassiske, mere stationære, siddende stilling.

Hvis du har brug for stor fleksibilitet

Hvis du arbejder som enten frisør, tandlæge eller noget lignende, vil du typisk have brug for en stol, der støtter dig, men som samtidig giver dig en stor fleksibilitet til at bevæge dig. Her kan det være en fordel med en stol, der har et sadelformet sæde og hjul under sig. En sådan stol sørger nemlig for, at du bevarer en naturlig ret holdning. Sørg samtidig også for, at hjulene glider let og nemt, så du kan komme let og frit rundt uden at skulle rejse dig.