Det er blevet gentaget et utal af gang: Vi skal passe på med at drikke for meget alkohol. Det er aldeles usundt for vores kroppe.

Mange danskere har alligevel svært ved at holde sig fra flasken – man bliver jo i så godt humør og lidt mere løssluppen. Hæmningerne får nemlig lidt baghjul. Derfor er der her nogle råd til, hvad du kan gøre for at indtage mindre mængde af alkohol, med uden at gå på kompromis med at have det sjovt.

#1: Drik vand til

Mennesker er fuldstændig afhængige af at indtage vand. Derfor er det fuldstændig afgørende, at du ikke slukker tørsten i alkohol. Derimod skal du slukke tørsten med vand. Har du den indstilling kan du på den måde nippe til den alkoholiske drik ved siden af – som en ekstra lille lækker sidegevinst.

#2: Gør det til et statement

Har du lyst til det, kan du vælge alkohol helt fra i dit liv. Den løsning vil naturligvis være det allerbedste for din krop og for dit helbred. Du kan endda gøre det til et statement – i bund og grund kan du ”brande” dig selv på det.

Den her metode handler blot om at træffe beslutningen, men forbered dig på, at du kan blive sat i situationer, hvor du bliver spurgt, hvorfor du har valgt, som du har. Du skal dog heller ikke glemme, at du stadig kan have det rigtig sjovt alligevel!

#3: Køb alkoholfri

En rigtig god løsning for mange mennesker, vil være at købe alkoholfrie udgaver, så du stadig kan nyde festen uden spørgsmål om, hvorfor du drikker vand eller sodavand. Sådanne udgaver smager lige så godt som almindelig alkohol – hvis ikke bedre. Sådanne udgave kan du købe hos &Skål – de har mange forskellige slags, så der skal nok være noget, der falder i din smag.