Der findes ikke et kort svar på, om du bør være medlem af ”danmark”. Det er nemlig ikke til at forudsige, hvorvidt det er fordelagtigt eller ej. Du kan dog træffe beslutningen med flere ting i fokus; sikkerhed og økonomi. Herunder kan du læse mere om, hvorvidt det er en god ide at være medlem af sygesikring danmark eller ej ud fra de to fokusser.

Er det økonomisk klogt at være medlem af sygesikring danmark?

Flere millioner danskere er allerede medlem af ”danmark”. Sygesikring danmark er en privat sygeforsikring, som giver tilskud til rigtig mange forskellige sundhedsmæssige ting, herunder blandt andet tandlæge og medicin. For nogle danskere er det pengene værd at være medlem af sygesikring danmark. Dette er netop fordi, at udgifterne til forsikringen er mindre end de besparelser, forsikringen giver dem på andre områder. Dog er der også rigtig mange, der ikke tjener pengene på deres forsikring hjem på besparelser.

Sygesikring danmark giver mere end 350 forskellige tilskud til forskellige sundheds- og sygdomsmæssige behandlinger og medicin. Det betyder også, at langt de fleste danskere på et eller andet tidspunkt i livet kan få glæde af at være medlem af sygesikring danmark. Om glæden er stor nok til, at det er en god ide at være med, kommer an på mange ting.

Sygesikring danmark bestræber sig på at betale 90 øre for hver kontigentkrone tilbage til deres medlemmer gennem tilskud. Det betyder altså, at det for de fleste ikke kan betale sig økonomisk at være medlem af ”danmark”. Om det kan betale sig økonomisk, afhænger dog af, om du får brug for forsikringen, samt hvilken gruppe du tilhører – dette vender vi tilbage til længere nede.

Meld dig ind for sikkerhedens skyld

Når du melder dig ind i ”danmark”, skal du være rask. Du må ikke have noget medicinforbrug, og du må ikke være over 60 år. Det betyder også, at der i virkeligheden ikke er nogen, der har brug for forsikringen, når de melder sig ind. Sådan er det jo typisk med forsikringer. Typisk er det dog også sådan med forsikringer, at de er gode at have, hvis uheldet er ude. Præcis det samme gør sig gældende for sygesikring danmark.

Om du skal melde dig ind i foreningen, afhænger i høj grad af, hvor sikker du vil være. Selvom du kan risikere at bruge flere penge på forsikringen, end du får tilbage i tilskud, giver det dig en sikkerhed at være medlem. Du kan nemlig være sikker på, at du kan få de rigtige tilskud, hvis du en dag skulle få brug for dem – og således kan forsikringen lige pludselig ende med at blive fordelagtig at have, selvom den ikke har været det hidtil.

Det lidt længere svar på, om du bør være medlem af sygesikring danmark, er altså, at du bør være medlem, hvis du vil være sikker.Ingen kan være sikre på fremtiden, og ingen kan sige sig fri fra sygdom. Som medlem af sygesikring danmark kan du dog sikre dig selv bedre økonomisk, hvis uheldet – mod forventning – skulle være ude for dig.

Forskellige grupper og forskellige dækninger

Som med alle andre forsikringer gælder det, at det bliver dyrere, jo bedre du vil være dækket. Hos sygesikring danmark kan du vælge mellem forskellige dækninger til tilskud, når du tilmelder dig. Du skal nemlig tilmelde dig i en af de fire grupper, der findes, og som du kan læse mere om her.

Hvis du ikke ved, hvilken gruppe du skal tilmelde dig, kan du følge den test, som sygesikring danmark selv har lavet. Gennem den kan du desuden blive klogere på, om du bør tilmelde dig eller ej.

Gruppe 5:

Hvis du bliver medlem af gruppe 5, får du den grundlæggende dækning. Det betyder, at sygesikring danmark giver dig tilskud til blandt andet medicin, tandlæge, vaccination, briller og kontaktlinser. Du kan også få nogle tilskud, hvis du får brug for behandling hos en kiropraktor, zoneterapeut, akupunktør, fysioterapeut eller en psykolog. Kontingentet til gruppe 5 koster 363 kroner per kvartal (2019).

Gruppe 1:

Hvis du tilmelder dig gruppe 1, får du en udvidet dækning. Det betyder, at du kan få alle tilskuddene, gruppe 5 giver, samt meget andet. Du kan eksempelvis også få tilskud til udvidede tandbehandlinger og fuld dækning af en andel af tilskudsberettiget medicin. Ligeledes kan du, efter 1 års medlemskab i gruppen hos sygesikring danmark, få tilskud til udgifter til nogle operationer i både ind- og udland. Kontingentet til gruppe 1 koster 828 kroner per kvartal (2019).

Gruppe 2:

Hvis du bliver medlem af gruppe 2, får du den mest omfattende dækning. Du får blandt andet tilskud til læge- og speciallægehjælp samt laboratorieundersøgelser foruden de tilskud, som gruppe 1 giver. Kontingentet til gruppe 2 koster 1046 kroner per kvartal (2019).

Basis-sygeforsikringen: hvis du er i tvivl

Den fjerde gruppe, du kan være medlem af, er basis-gruppen. Sygesikring danmark yder ikke tilskud til personer, der er medlem af basis-gruppen – men det er dog ikke ens betydende med, at du ikke bør melde dig ind i den gruppe. Hvis du er usikker på, om du bør melde dig ind i sygesikring danmark, er det måske netop denne gruppe, du skal kigge nærmere på.

Basis-gruppen er den gruppe hos sygesikring danmark, der har det laveste kontingent. Dette skyldes, at medlemmer i denne gruppe har et såkaldt hvilende medlemskab. Hvis du melder dig ind i Basis-gruppen hos sygesikring danmark, kan du ikke skifte gruppe i det første år, og du får derfor med sikkerhed heller ingen tilskud det første år. Du kan dog frit skifte gruppe efter et år, uden du skal have et nyt helbredstjek.

Sygeforsikring danmark har lavet Basis-gruppen til alle dem, der ikke synes, de har brug for sygesikring danmarks tilskud på det tidspunkt, de bliver medlem. Medlemmerne her kan dog sikre sig retten til at få tilskud fra sygesikring danmark på et senere tidspunkt kontingentet til Basis-gruppen koster 99 kroner per kvartal (2019).

Så bør du være medlem af sygesikring danmark?

Når du skal beslutte, om du vil være medlem af sygesikring Danmark, skal du tænke over din egen sundhed. Hvis du bliver medlem, mens du kan, er du sikker på, at du kan få tilskud, når du får brug for det. Det giver dig altså en øget sikkerhed at være medlem af sygesikring danmark, og det giver dig mulighed for altid at prioritere din egen sundhed.

Hvis du er i tvivl om, om det er økonomisk fordelagtigt at blive medlem af sygesikring danmark, kan du overveje at blive medlem af Basis-gruppen. Her betaler du det billigste kontingent, og allerede efter et år, får du mulighed for at få tilskud, hvis du skulle få brug for det. Sygesikring danmark kræver end ikke en ny helbredserklæring ved gruppeskift fra Basis-gruppen. Hvis du er medlem af Basis-gruppen hos sygesikring danmark, kan du løbende vurdere din egen helbredsstatus. Dermed kan du også løbende vurdere, om det kan betale sig for dig at skifte gruppe.