Sundhed er i løbet af de seneste år blevet et ord, hele tiden ligger og lurer på mange danskeres tungespidser.

Og det er ikke noget tilfælde, for en sund og stærk krop er langt hen ad vejen befordrende for et langt og sygdomsfrit liv.

Imidlertid kan sundhed betyde mange ting, og folk vil ofte forbinde det med træning, motion og generel fysisk aktivitet.

Det er i sagens natur også elementer, der er beslægtede med sundhed, men der er også mange andre måder, hvorpå man kan opnå en sundere hverdag – og her kommer tre af dem.

Du bliver, hvad du spiser

Den overordnede læresætning er måske en anelse fortegnet, men idéen er ikke til at tage fejl af.

Kroppens sundhed vil nemlig i høj grad afhænge af de madvarer, man propper i sig til daglig, og det på godt og ondt.

Et godt tip til en sundere hverdag er derfor at tænke over, hvad man spiser, så man kan begrænse mængden af de forkerte mad- og drikkevarer som slik, kage, junkfood og alkohol.

Desuden er det vigtigt, at man får de rigtige vitaminer og ikke mindst fedtsyrer, og i den forbindelse er omega-3 fedtsyren vigtig at få nok af.

Gå og stå

Et andet tip til en sundere hverdag er, at man sørger for at gå og stå så meget som muligt.

Mange mennesker i både Danmark og resten af verden har i dag et stillesiddende job, og det er ikke befordrende for sundheden at sidde ned hele dagen.

Derfor kan man med fordel indrette sin arbejdsplads sådan, at man har mulighed for at stå op i ny og næ, så man kan få tilført noget blod til bentøjet.

Derudover kan det være en god idé med et par mindre gåture i løbet af dagen, så kroppen kan holde sig lidt i gang.

Overvind ugideligheden

Det er ofte ugidelighed snarere end decideret dovenskab, der afholder folk fra at ændre deres hverdag til en sundere model.

Derfor vil det være et enormt skridt i den rigtige retning, hvis man kan overvinde sin indre ugidelighed og omfavne sundheden.

Hvor klichéagtigt det end lyder, handler det ofte om simpelthen bare at gøre de nødvendige ting, selvom man ikke orker eller gider det.

Ofte vil man faktisk ikke mærke trætheden eller den manglende motivation, når først man er i fuld vigør.