Et efterskoleår svarer til syv almindelige år. Dette er en sætning, som går igen på efterskoler rundt omkring i hele landet. Det betyder egentlig, at et efterskoleår indeholder så mange oplevelser, indtryk og venskaber, at det svarer til hvad der normalt opleves på syv almindelige år. Et så intenst og komprimeret år modner dermed også den enkelte elev utrolig meget.

Hvis du derfor er i tvivl om, hvorvidt du bør sende dit barn på efterskole eller ej, så kan du læse videre i de næste to afsnit. Her kan du nemlig blive klogere på, hvad dit barn kan få ud af et efterskoleophold.

En mulighed for at dyrke sin passion

Der findes efterskoler rundt omkring i hele landet, som har hver deres linjefag. Hvis dit barn eksempelvis spiller musik, så vil en musikefterskole være det oplagte valg. Hvis dit barn derimod er mere til fodbold, så vil en idrætsefterskole være et bedre valg end en musikefterskole. Der findes også efterskoler, der har fodbold for piger. Endelig findes der også adventure-efterskoler, kunstefterskoler samt mange andre. Et efterskoleophold er dermed en unik mulighed for dit barn til at dyrke sin passion.

Venskaber for livet

Når dit barn tropper op på efterskolen første dag, står det ansigt til ansigt med en stor udfordring. Dit barn skal nemlig lære at danne nye venskaber på egen hånd. Det kan lyde som en stor mundfuld. Men den gode nyhed er, at der rundt omkring dit barn står en masse unge mennesker, der er i samme situation. Derudover står der også en masse dygtige lærere, som er eksperter i at skabe de perfekte rammer for de unge mennesker. På den måde er dit barn altså hjulpet rigtig godt på vej, og der går oftest ikke mere end et par timer, før snakken allerede går imellem de forskellige efterskoleelever.