Mange tænker ikke over konsekvenserne af, at de ikke passer ordentligt på deres tænder. I sidste ende kan du risikere at miste dine tænder, hvis du ikke sørge for at have god mundhygiejne.

Ofte vil du kunne opdage en række sygdomme, hvis du regelmæssigt går til tandlægen. Din tandlæge giver dig løbende gode råd til, hvordan du kan passe på dine tænder.

Derfor er mundhygiejne vigtigt

Hvis du blev spurgt, om du havde lyst til at miste dine tænder, ville du nok svare nej. Alligevel er der mange, som ikke passer ordenligt på deres tænder. Vi ved godt, at vi skal bruge tandtråd eller tandstikker, men det er de færreste af os, som rent faktisk gør det.

Der er alvorligt konsekvenser af dårlig mundhygiejne, da du kan miste dine tænder. Det er relativt simpelt at passe på sine tænder, da du har hørt de gode råd lige siden, du var helt lille. Det er vigtigt, at du passer på dine tænder, for ellers kan du miste dem i en tidlig alder.

Få en bedre mundhygiejne

De vigtigste elementer til at få en bedre mundhygiejne er, at du børster dine tænder morgen og aften. Du børster dem i min. 2 minutter hver dag, og du skal børste dem grundigt. Hvis du har problemer med god tandbørstning, bør du købe dig en elektrisk tandbørsting, da den kan fortælle dig, når du børster for hårdt. På den måde skåner den dit tandkød, så det ikke rykker sig.

Herudover er det vigtigt, at du benytter en god tandpasta. De seneste år er det blevet in med helse tandpasta, som ikke indeholder fluor. Fluor hjælper dine tænder, så du ikke får huller, og derfor anbefaler vi, at du køber en tandpasta med fluor.

Herudover skal du bruge tandtråd eller tandstikker dagligt. På den måde fjerner du baktier fra din mund.