Invisalign er en usynlig tandretningsmetode, der giver dig mulighed for at rette dine tænder uden at skulle bruge de traditionelle metalbøjler. Invisalign er lavet af en fleksibel plastik, der passer perfekt til din mund og er meget diskret, så andre ikke vil kunne se, at du bruger den.

Den usynlige bøjle kan være med til at forbedre dit smil på en effektiv og skånsom måde, der giver dig mulighed for at have et mere diskret tandretningsforløb. I denne artikel bliver du klogere på tandretning med den usynlige bøjle Invisalign.

Hvad er Invisalign?

Invisalign er en type af tandregulering, der ikke er synlig, når den bæres. Den usynlige bøjle laves af plast, og de fleste mennesker vil foretrække at bruge Invisalign frem for en traditionel metalbøjle.

Fordelene ved at bruge en usynlig bøjle omfatter bl.a., at de er mere behagelige at have på, og at de ikke vil ændre ens udseende på samme måde som en traditionel metalbøjle.

Fordelene ved at bruge en usynlig bøjle

De fleste mennesker foretrækker at bruge usynlige bøjler frem for andre typer regulering på grund af dens mange fordele.

En af fordelene ved at bruge en usynlig bøjle er, at den ikke vil ændre dit udseende. Med andre ord vil du ikke få et “metal-look” eller “plastik-look”, når du bruger en usynlig bøjle.

En anden fordel ved at bruge en usynlig bøjle er, at den ikke vil genere dig i løbet af dagen. Metalbøjler og andre former for reguleringer kan være meget irriterende og generende at have på hele dagen. De fleste mennesker har oplevet problemer med blodige læber eller endda smerter i tandkødet fra metalbøjler. Disse problemer kan undgås helt, hvis man bruger en usynlig bøjle i stedet for.

Hvordan du passer og rengør din usynlige bøjle

Invisalign er som nævnt en usynlig bøjle – dog er den ikke så usynlig, at den ikke skal rengøres. Tvært imod skal denne type af bøjle rengøres dagligt for at undgå bakterier og plak, og det er både med til at holde dine tænder sunde og holde bøjlen flot og gennemsigtig.

Noget af det første man skal gøre, når man kommer hjem med sin nye usynlige bøjle er faktisk at vaske hænderne grundigt, inden man tager fat i sin bøjle. Derudover skal rengøres hver morgen eller hver aften (alt efter, hvad der passer dig bedst), og dette kan med fordel gøres med varmt vand og lidt mild sæbe – helst baby shampoo, intimsæbe eller et specialproduceret renseprodukt til Invisalign. Brug blide bevægelser for ikke at beskadige plastikken på din bøjle yderligere. Skyl efterfølgende godt med rent vand.