Et velkendt ordsprog siger, at skønhed kommer indefra – og dette er i den grad også vigtigt for at føle sig godt tilpas. Når man hviler i sig selv, så udstråler man netop også dette. Dog kan det ydre også hjælpe på, at man føler sig selvsikker i forskellige sammenhænge. Det ydre er nemlig det, du præsenterer for verden, og derfor er det en stor del af det førstehåndsindtryk, du giver til dine omgivelser. Hvis du for eksempel er stolt af det outfit, du har sammensat, eller måske er ekstra glad for din nye frisure, så kan det smitte af på din selvtillid. Læs mere om netop dette lige her.

I professionelle sammenhænge

På mange arbejdspladser er det vigtigt, at medarbejderne fremstår præsentable og professionelle over for potentielle kunder, gæster og kollegaer. I nogle sammenhænge får medarbejderne udleveret uniformer eller arbejdstøj, som afspejler deres erhverv. Her kan der for eksempel være tale om restauranter, hvor professionelt kokketøj bliver sørget for til køkkenpersonalet. På andre arbejdspladser skal medarbejderne selv sørge for deres påklædning, men der kan visse krav til dresscoden. Disse krav i forhold til påklædning er med til at skabe et bestemt billede af virksomheden, hvilket også kan give medarbejderne et ekstraskud selvtillid, da man føler sig som en del af noget større.

I hverdagssammenhænge

Omtanken for sit udseende kan også have betydning i andre sammenhænge. I privaten er der mange, som bruger en del tid på at forskønne sit ydre. Dette kan være en god måde at vise omsorg for sig selv, da man investerer tid og kræfter i noget, som gavner ens selvtillid. Om det er ved at motionere sin krop, få lavet sine negle eller lægge sin make-up, så kan det være med til at styrke ens selvsikkerhed, da man føler sig tilpas i den måde, man møder verdenen på.