Når man tænker på skønhedsoperationer, er det første, man kommer i tanke om, nok bryst- eller læbeforstørrelser. Det handler om forfængelighed, men ikke alle skønhedsoperationer har med hverken bryster eller læber at gøre. Skønhedsoperationer indbefatter nemlig også avanceret øjenlågskirurgi. Med alderen bliver huden mindre og mindre elastisk. Overskydende hud omkring øjnene giver indtryk af hængende, trætte øjenlåg og poser under øjnene. Men det kan øjenlågsoperationer af forskellig grad rette op på. Der er hjælp at hente hos landets førende specialister, der med korrigerende operationer af øjenlågene afhjælper fysiske gener såvel som et forældende udseende.

Slip af med trætte øjne og briller

Foruden forfængelighedsaspektet er der også en helt praktisk dimension af skønhedsoperationerne – i hvert fald når det angår øjne. Øjenlægernes Center undersøger for eksempel patienternes øjne grundigt inden et indgreb og foretager både fjernelse af overskydende øjenlågshud og andre øjenoperationer. De andre former for operationer er blandt andet øjenlaserbehandlinger, der forbedrer syn. Operationerne er synsfejlkorrigerende, og øjenlæger går fagligt og professionelt til værks. På den måde har operationerne et praktisk formål, i og med at de gør den opererede i stand til at smide brillerne og genvinde et godt syn.

Det er vigtigt at tænke sig om

Selvom skønhedsoperationer, hvad angår øjne såvel som andre kropsdele, virker fristende, er det vigtigt at tænke sig grundigt om, inden man beslutter sig for at få foretaget et skønhedskirurgisk indgreb. Det er en lang proces, der begynder længe inden selve operationen. Det kan være nyttigt grundigt at overveje fordele og ulemper ved at få foretaget en skønhedsoperation – om det så handler om næse, øjne eller mund. Mange klinikker og centre holder informationsaftner, der leverer information og et grundlag for refleksion over operationen. Øjenlågskirurgi lyder og er ofte professionelt velbegrundet, men fordele og ulemper ved operationerne kan med fordel stadig sættes under debat.