Leder du efter noget sundt og lækkert, som du kan spise i din hverdag? Du behøver ikke at søge længere, for svaret er lige her; nødder. Nødder er en yderst undervurderet snack, som kan bruges i mange forskellige kontekster og til mange forskellige formål. Hvilken slags nød er din yndlings?

De sunde snacks

Der findes mange gode eksempler på sunde snacks, men det er sjældent, at de falder i alles smag. Det er langt fra alle, der kan lide alle slags grøntsager. Men ser man på de mere usunde snacks, såsom chips, er de populære i blandt alle i alle aldre.

Men som sagt er chips ikke sunde, men de har meget til fælles med nødder. Nødder er også sprøde og knasende, de smager godt, og de kan være behandlet med mange af de samme krydderier, som chips er. Nødder har bare sundt fedt i stedet for usundt fedt. Derfor er de et super godt alternativ.

Læs mere på https://kimberfoods.dk/koeb-te-online/104-noeddesnacks/.

Sundt fedt

Der er forskel på fedt, og der findes både usundt og sundt fedt. Det fedt, vi spiser, er ikke nødvendigvis det fedt, vi får på kroppen. Det kommer mest af kulhydrater, som vi får fra sukker, ris, brød, pasta og lignende. Fedtet, som vi spiser, kan også godt blive til fedt på vores krop, men det har andre, primære formål. Vi bruger det blandt andet til at opbygge cellevægge og lignende.

Usundt fedt er dog mere skadeligt for kroppen. Det er denne type fedt, man finder i blandt andet kød- og mejeriprodukter. Usundt fedt finder man som sagt i nødder, men også i fede fisk, avocado og planteolier.

De rette mængder

Selvom det fedt, du får igennem nødder, er sundt, kan du stadig ikke spise uanede mængder af det. Som med alt mad, er der en grænse for, hvornår noget er sundt eller ej. Med nødder kan du spise omtrent 50 gram om dagen, før det bliver for meget. Derfor egner det sig fint som en lille snack, men det er ikke noget, du skal spise for at blive mæt af. Mængder er altid vigtige og relevante, uanset hvad du spiser.

God i mange kontekster

Nødder behøver ikke kun at spises som snacks. De kan bruges i mange forskellige kontekster. Du kan for eksempel putte dem i salater, hvor de er med til at bryde konsistensen og give den mere smag. De er også lækre som drys oven på morgenmaden, uanset om du spiser havregryn eller yoghurt.

Især cashewnødder er super populære blandt veganere, da de kan lave lækre cremede sovser, som ellers normalt er baseret på fløde. Det er jo også noget, du kan eksperimentere med, selvom du ikke selv er veganer.

Nødder til dig

Vil du gerne til at spise flere af de sunde nødder? Deres sunde fedtindhold er som sagt vigtigt for din krop, og hvis du spiser dem i de rette mængder, vil din krop takke dig. De kan bruges til mange forskellige ting, så det er bare om at være kreativ med madlavningen. Hvilke slags nødder vil du ud og købe?