En af danskernes helt store laster, når det handler om drikkevarer er Vin, og særligt rødvinen står højt på listen. Hører du også til dem, der gerne nyder et enkelt glas engang imellem, så kan du lige her, læse mere om hvilke fordele der, udover alkohol, også er i den populære drik, og hvorfor det ikke nødvendigvis er en drikkevare du helt og aldeles bør undgå.

Flere forskellige studier viser, at rødvin har en masse fordele, som er gode for os mennesker. Rødvin er blandt andet sundt for tarmene og immunforsvaret, og så har væsken den gode egenskab, at den hjælper til med at modvirke forskellige kræftformer.

Hvorfor er det sundt at drikke vin?

Vin i store mængder er ikke sundt, men i små mængder er der faktisk mange fordele, ved at nyde den alkoholiske drik. Rødvin der for eksempel er fremstillet på røde druer, er rige på resveratrol og proanthocyanidiner, hvilket er gode antioxidanter. Proanthocyanidinerne kan hjælpe til med at reducere stress og forebygger også hjertesygdomme. Mens antioxidanten resveratrol, der sidder i druens skal, menes at kunne være med til at bekæmpe forskellige betændelsestilstande, samt reducere risikoen for at udvikle kræft.

Hvor meget vin bør man drikke?

For meget vin i for store mængder, er aldrig sundt for kroppen, det ved de fleste. Omend kan du sagtens nyde et enkelt glas lidt oftere, end du umiddelbart går rundt og tror. Altså må du gerne nyde et enkelt glas vin, ikke kun i weekenden, men også gerne fordelt ud på alle ugens dage.