Du har med stor sandsynlighed hørt om aroniasaft flere gange. I løbet af de seneste år, har det nemlig vundet mere frem blandt danskerne. Det er dog langt fra alle, der ved, hvad aroniasaft egentlig gør godt for. Derfor er der også mange, der ikke drikker aroniasaft til dagligt.

Det er en skam, at det forholder sig på denne måde, da aroniasaft fører flere fordele med sig. Hvis du har gjort dig tanker om at drikke et eller to shots om dagen, bør du derfor ikke tøve med dette. Er du i tvivl om, hvorfor du bør gøre dette, skal du blot læse med herunder.

Bidrager til din antiinflammatorisk kost

Der er flere gode grunde til, hvorfor du bør drikke aroniasaft til dagligt. Det handler dog primært om, at det er et vigtigt bidrag til din indtagelse af antiinflammatorisk kost. Det er især tilfældet, hvis du generelt ikke får specielt meget antiinflammatorisk kost.

Til trods for, at der er delte meninger om aroniabær samt deres saft, kan dette faktum ikke benægtes. Det er nemlig blevet videnskabeligt bevist, at det bidrager til din antiinflammatoriske kost. Derfor bør du heller ikke være i tvivl om, at det er en god idé at tage en til to shots om dagen.

Det er dog vigtigt, at du ikke tror, at det kan erstatte andre antiinflammatoriske fødevarer i din kost. Det kan det nemlig ikke, men det kan fungere som et supplement. Det betyder, at det stadig er vigtigt at indtage fed fisk, kål og fuldkorn.

Kan modvirke forstoppelse

De fleste, drikker aroniasaft, gør det, fordi det har en god antiinflammatorisk virkning. Det er dog ikke kun derfor, at denne type saft er blevet mere udbredt. Mange drikker det nemlig også, da det skulle modvirke forstoppelse, hvilket dog ikke er blevet videnskabeligt bevist.

Ifølge Elkærholm, som er en af få producenter af aroniasaft i Danmark, er der do hold i dette. De fortæller endda, at de selv benytter sig af aroniasaft til dette formål. Leder du efter et smagfuldt alternativ til andre midler mod forstoppelse, er aroniasaft derfor værd at give et forsøg.

I og med, at det ikke er videnskabeligt bevist, er det dog ikke noget, der kan dokumenteres. Af samme grund kan det heller ikke garanteres, at det har den ønskede virkning. Til gengæld kan du være sikker på, at aroniasaft er et godt supplement til øvrige antiinflammatoriske fødevarer.