Hvis du har interesse for dyrkning af krydderurter og samtidig elsker mad og leg med forskellige smage, så er krydderier og urter dine bedste venner. Mange af dem indeholder nemlig egenskaber, der kan bidrage positivt til vores smagsoplevelser. Læs med her om, hvordan du kan bruge dem i dagligdagen.

Smagfuld og krydret mad

Hvis man ofte laver mad fra hele verdenen, så er krydderier ikke en nyhed. Det er en rigtig lækker måde at få sine råvarer til livs, når man har forstand på at krydre maden. Men krydderier har faktisk flere fordele end blot, at de giver en rigtig god smag. Krydderier er nemlig lavet af tørrede urter, planter og frø, som hver især har nogle gode egenskaber, vores kroppe kan nyde godt af.

Et godt eksempel på et krydderi, som vi bruger meget i hverdagen, er peber. Et tip er faktisk at tilføje peber til mad med gurkemeje, endnu et spændende krydderi, for at kroppen kan optage antioxidanterne, gurkemeje indeholder. Når du bruger chili krydderi, bliver din mad ikke kun stærk og smagfuld. Den bliver også fyldt med capsaicin, et stof i chili krydderi der kan forbedre blodcirkulationen og stimulere kredsløbet. Så køb chili krydderi og høst de mange smagsmæssige fordele gennem din mad. Du kan sikre dig den reneste smag og bedste kvalitet, ved at købe økologisk krydderi. Er du interesseret, så klik her for økologisk krydderi fra T.I. krydderier.

Te der gavner kroppen

Du kan også brygge te med fx mynte eller ingefær, som også bidrager til god fordøjelse. Prøv gerne at undgå koffeinholdig te og drik i stedet mere urtete. Så du ikke bliver fanget i at indtage for meget koffein inden sengetid, så du har svært ved at falde i søvn. En god kop te kan være en hyggelig del af din aftensrutine, måske i samarbejde med en god bog inden sengetid.