Som hesteejer er det din opgave, at din hest har de mest optimale levevilkår, og at den har det godt. Derfor er det vigtigt, at du tilpasser din hests kost til dens behov, og det kræver, at du ved noget om foder, og at du kender din hests behov.

Heste har den fantastiske egenskab, at de kan forvandle den almindelige grovfoder til næring. Det er også derfor, at græs altid har været hovedelementet i hestefoder. Sådan har det altid været, og derfor er det også vigtigt, at du først og fremmest sørger for, at din hest får en tilstrækkelig mængde grovfoder. Hvis den ikke gør det, kan den risikere at få problemer med både temperament, maven, pels og øjne. Hesten skal stort set have mulighed for at spise døgnet rundt, så den ikke kommer til at kede sig og blive aggressiv.

Få styr på foderplanen

Hvis du har en hest på nuværende tidspunkt, har du helt sikkert lavet en foderplan til den. Hvis du drømmer om at få en hest på et tidspunkt, er det vigtigt, at du får styr på, hvordan du laver en foderplan. Her er det essentielt, at foderplanen passer til hvor stor hesten er, hvor gammel den er, hvor stort et temperament den har, hvor aktiv den er og hvilken årstid det er. Årstiden er vigtig fordi de fleste heste har brug for flere vitaminer til heste om efteråret og vinteren, hvor de ikke kan gå og spise frisk græs hver dag. Når de kommer ind i stalden, kan hestene naturligvis spise hø, men jo længere hen på vinteren man kommer, jo mindre næring er der i hø, hvorfor det kan være en god idé at supplere med andre foderstoffer.