Danskerne er i høj grad et kaffedrinkkende folkefærd, der dog også har en forkærlighed for en god kop te på en kold vinterdag. Vi elsker vores varme drikke i dette land, og de varmer både krop og sjæl efter en lang dag ude i kulden – eller efter en god nats søvn.

Der er dog alt for mange danskere, der køber det billigste te og kaffe på markedet, og det giver bare ikke den oplevelse, som man bør unde sig selv. Kaffe og te bør være en oplevelse, hver gang man smager det, og dette sker kun, hvis man vælger kvalitetsfyldte produkter.

Pris og kvalitet hænger ofte sammen

Selvom man engang imellem kan være heldig at støde på en gang tebreve, der faktisk er af god kvalitet til en rigtig skarp pris, så er der ingen tvivl om, at pris og kvalitet hænger sammen, når det kommer til kaffe og te. En højere pris betyder ofte, at der er lagt mere krudt i at fremstille et godt produkt, og hvis man ønsker at ens kaffe- eller te oplevelse skal være i top, så koster det også lidt ekstra.

Herudover kan det være en god idé at udforske forskellige typer af kaffe og te, når man er løbet tør for den almindelige hverdagsdrik. Særligt indenfor teens verden findes der utallige typer, der alle kommer med forskellige smagsindtryk, og man kan f.eks. smage den fantastiske mate te, der er helt unik.

Tjek produkternes produktionsdato

Uanset om man er til kaffe eller til te, så betyder det meget for smagsoplevelsen, hvornår produkterne er blevet fremstillet og puttet på pose. Selvom mange poser er lukkede, så vil produktet nemlig ændre smagskarakter, efterhånden som det får lov at ligge i butikkerne – og det er sjældent, at smagen bliver bedre med tiden.

Derfor kan det være en god idé at tjekke på selve pakkerne, hvornår produktet er blevet fremstillet og proppet på pose. Hvis produkterne er mere end bare et par måneder gamle, kan smagen være ændret en del, og derfor bør man lede lidt efter et mere friskt produkt, der giver et bedre resultat. Det tager ikke alverdens tid, men det betyder alverden for smagen af den kaffe eller te, man drikker.