I Danmark går vi enormt meget op i at fejre julen. Det er nemlig ikke, som mange andre steder, kun en enkelt begivenhed. Mange begynder allerede før december med at pynte op, synge julesange og spise julegodter. På selve juleaften får den også gerne hele armen. En stor del af fejringen handler om at spise og drikke i store mængder, og selvom det kan være lækkert, så bliver det ofte til farlige mængder af mad. Derfor kan det også være vigtigt at finde ud af, hvordan du kan fejre juleaften uden så stort et fokus på det spiselige.

Servér en mindre julemiddag

Vi har mange traditioner rundt om i landet, når det kommer til julemiddagen. Nogle får and, andre får gris, ofte er der medisterpølse, og nogle gange frikadeller. Faktisk findes der endnu flere retter, som kommer på bordet i mange familier. Problemet er bare, at det ofte ikke kun er én af de mange muligheder, der bliver serveret. I stedet er det en overflod af lækker mad, som lægger op til overspisning.

Hvis det er noget, I gerne vil undgå hos dig, er en simpel løsning at servere færre retter. På den måde vil I nemlig ikke være helt så tilbøjelige til at overspise.

Fokusér på hyggen i stedet

For at få en god juleaften uden de store mængder mad, kan I i stedet fokusere på hyggen.

I kan for eksempel invitere julemanden på besøg, hvis altså nogen kan tage den rolle på sig. Bliv klar til juleaften med et julemands kostume. På kostumeguiden.dk findes der faktisk mange forskellige kostumer, så det virkelig bliver troværdigt.

I kan også fokusere mere på at synge julesange og hylde nogle af de helt klassiske traditioner. Det vil især de ældre generationer nyde.

Endelig kan I også tage jer mere tid til at gå om juletræet og åbne gaver.