Det kan være meget svært at lave vaner om, som du har haft hele livet. Dine spisevaner er også en refleksion af, hvad du spist som barn og hvilke retter dine forældre lavede, og hvis i aldrig har haft det store fokus på sund mad, kan det gøre det sværere for dig som voksen. Men heldigvis er der mange råd at gøre brug af for at blive på den sunde vej, og du ved også godt selv, at du har det meget bedre fysisk og psykisk, når det er sunde varer, der kommer ned i din krop. Det kan dog være svært at motivere sig selv, og det kender vi alle sammen godt.

Tænk sunde og lækre retter
Det er helt forståeligt, hvis du føler, at sund mad er kedeligt mad, fordi du tænker måske bare på alle de der kedelige salater, som man ser folk sidde og spise på film, når de er på slankekur. Det er også det første, som vi måske selv kommer til at tænke på. Men sund mad er også enormt lækker mad, og du kan få spændende retter kun ved brug af gode råvarer. For at gøre din frokost lettere, kan du gå med i en frokost ordning, hvor maden bliver leveret til din arbejdsplads. Herved sikrer du dig både lækre og sunde retter, og det kan være godt for dig i starten – læs om det ved at klikke her.

Gør det med din partner eller veninde

Det er svært at gøre alene og især, hvis folk omkring dig spiser videre, som du gjorde før. Hvis du bor med en partner, kan det være en idé lige at høre, om han eller hun ikke også kunne være interesseret i, at i gjorde det sammen.