Alle mennesker kan rammes af allergiske reaktioner, fra diverse ting. Kontaktallergi er en allergi, der skyldes kontakt med et fremmedstof. Den mest almindelige form for kontaktallergi er hudallergi, som skyldes kontakt med et stof, som personen er allergisk over for. Symptomerne på en kontaktallergi omfatter rødme, kløe og hævelse af huden.

Kontaktallergi kan for eksempel komme af kontakt med nikkel. Personer med nikkelallergi skal være forsigtige med de produkter, de bruger, da selv en lille mængde nikkel kan forårsage en reaktion. Symptomerne på nikkelallergi kan spænde fra udslæt til anafylaktisk chok, så det er vigtigt at være opmærksom på, hvilke produkter der indeholder nikkel, og at undgå dem, hvis man har nikkelallergi.

Der er en række skridt, du kan tage for at undgå at blive udsat for nikkel. For det første skal du læse etiketterne på alle produkter for at kontrollere, om de indeholder nikkel. Hvis et produkt indeholder nikkel, skal du undgå det. For det andet skal du forsøge at undgå kontakt med mønter og andre genstande, der kan indeholde nikkel. Og endelig, hvis du kommer i kontakt med et produkt, der indeholder nikkel, skal du vaske dine hænder grundigt bagefter.

Man kan også have kontaktallergi overfor latex. Personer med latexallergi kan opleve symptomer som kløe, hævelse og åndedrætsbesvær, hvis de kommer i kontakt med latex. I nogle tilfælde kan der opstå anafylaksi. Anafylaksi er en potentielt livstruende reaktion, der kan medføre åndedrætsbesvær, svimmelhed og kollaps. Personer med latexallergi bør tage særlige forholdsregler for at undgå de kommer i kontakt med latex og altid har nødmedicin på sig, hvis de skulle få en reaktion.

Hvis du ved at du er allergisk nogle af disse eller andre ting, er det bedste du kan gøre at undgå allergenet så godt du kan. Og der findes alternativer til produkter hvor disse ting er i, så du kan sagtens finde produkter som du skal bruge, der ikke forårsager kontaktallergi for dig.