Er du nysgerrig på, hvad Castor olie er for en størrelse, og hvilke fordele det kan have for dig og din krop? Så er du ikke alene. Mange danskere er utroligt nysgerrige på, hvad Castor olie er for noget, fordi det siges at have mange gode egenskaber. Læs med her, og bliv klogere på det.

Hvad er det?

Castor olie går også under navnet ricinusolie eller amerikansk olie. Det bruges til pleje af dit hår og din hud, men det anvendes også af terapeuter til behandling. Olien indeholder meget ricinoleic acid, som er en fedtsyre, der virker fugtighedsbevarende på huden. Læs mere om olien på Castorolie.dk.

Vælg det rigtige

Det er en god ide, når du skal vælge en olie til din hud, at du vælger en, som er økologisk og koldpresset. At den er koldpresset betyder, at dens egenskaber er bedre, end de olier som ikke er. Når den er koldpresset, er der ikke tilsat kemikalier, oliens sammensætning og dens terapeutiske virkning er derfor bedre velbevaret. Det er også en god ide at købe olier, som er 100 procent rene. Men dette kan dog være svært at finde på markedet, fordi det ikke er et krav at deklarere indholdet fuldt ud.

Fornuftige priser

Castor olie er god for rigtig mange ting, og heldigvis er prisen også til at tage og føle på. 100 milliliter Castor olie koster i gennemsnit omkring 55 kroner, hvilket er en pris, hvor de fleste kan være med. Jo renere olien er, jo dyrere er den også.

En lang historie

Igennem tiden er olien blevet anvendt til mange forskellige ting. Heriblandt hudinfektioner, mod tør hud og læber, som afføringsmiddel, til styrke af hårets sundhed og til sårheling. Olien har altså rigtig mange gode egenskaber, når det kommer til at passe på sin krop. Undersøgelser har samtidig også vist, at olien måske kan øge antallet af hvide blodlegemer i dit blod, hvilket også er en rigtig god ting.

Hvor bruges det?

I dag bruges denne slags olie i mange cremer, kosmetikprodukter og læbepomader. Man har altså holdt ved alle disse egenskaber som olien har i rigtig mange år. En rapport viser, at det bliver brugt i mere end 750 kosmetiske produkter. Hvoraf alle dets fordele og skønne virkninger træder frem.

Er det bedre end andet?

Det er svært at sige, om Castor olie er bedre end andre olier, da det kommer an på, hvad man ønsker at opnå ved de forskellige olier. Men med alle sine fordele, er der ikke meget der taler imod brugen af Castor olie. Du kan også vælge at supplere denne olie med andre olier.