Dit ansigt er noget af det første, andre mennesker vil lægge mærke til, når de møder dig. Måske derfor er der også en tendens til at være særlig opmærksom på ens eget ansigt. For ansigtet spiller altså en central rolle. Når der så opstår en form for uperfekthed på ansigtet, så er det ganske naturligt, at der også opstår et ønske om at gøre noget ved det. Men før du kan gøre det, er du nødt til at vide, hvad det skyldes.

Karsprængninger

En mulig årsag til den rødme, du ser i ansigtet, kunne være karsprængninger. Det viser sig som tydelige røde blodårer. Det er dog som regel ganske ufarligt.

For at komme det til livs kan du være nødt til at få professionel behandling af det. Det kan du få hos en hudlæge med forstand på det.

Du kan dog også forebygge det. For de flestes vedkommende vil det nemlig være en hjælp af minimere direkte sollys, stress, såvel som visse fødevarer – deriblandt alkohol.

Overfølsomhed

Rødmen kan naturligvis også opstå som følge af en overfølsomhed. Det er således også forholdsvist almindeligt. Men det er ikke altid helt nemt at finde ud af, hvad overfølsomheden skyldes.

Du kan tage til lægen for at få lavet en allergitest. Her vil du altså kunne få afklaret, om du er allergisk over for noget, der kunne fremkalde denne rødme.

Du kan naturligvis også selv prøve at skære nogle produkter fra, som du normalt vil bruge på ansigtet.

Prøv forskellige cremer

Der findes naturligvis også flere produkter, som er lavet specifikt til at modvirke rødme. Det gælder især for rosacea. Hvis det derfor ikke ser ud til at hjælpe, når du har prøvet ovenstående, så kan det måske være en hjælp at prøve nogle af de mange cremer mod rosacea af på egen hud.