Hvis du cykler, er cykelhjelmen din bedste ven. Den beskytter dig mod skader, hvis du vælter eller falder af cyklen. Desuden mindsker cykelhjelmen risikoen for at blive påført hovedskader, hvis uheldet skulle være ude. Det er derfor ikke nogen overraskelse, at alle cyklister bør bruge cykelhjelm – uanset alder og erfaring med cykling. Behovet for en cykelhjelm har nemlig intet at gøre med dine evner som cyklist.

Populær transportform af flere grunde

I Danmark er cykling en af de mest populære former for transport. Det er der mange gode grunde til: cykling er miljøvenligt, du slipper for myldretidstrafikken samt at lede efter en P-plads, og så er det sundt! Men uden en cykelhjelm kan cykling også være farligt.

Det vigtigste udstyr til din cykeltur

Cykelhjelme er noget af det vigtigste udstyr, du kan have med dig på cyklen. De beskytter dig mod skader i tilfælde af uheld, og det er derfor ikke noget, du skal spare på. Cykelhjelme findes i mange forskellige designs, størrelser og farver. Så der er helt sikkert en cykelhjelm, der passer til netop dig.

Det er vigtigt at huske på, at cykelhjelme ikke kun er til børn. Cykelhjelme beskytter os alle – uanset alder! Så næste gang du cykler, sørg for at have din cykelhjelm på. Din bedste ven på cyklen, el-løbehjulet og mange andre transportmidler!

Hovedskader kan have alvorlige konsekvenser

De fleste alvorlige skader ved ulykker sker, fordi cyklisten ikke bærer cykelhjelm – og det er en trist kendsgerning. For selv om et falduheld med cyklen måske virker ubetydeligt, kan det have alvorlige konsekvenser for din sundhed, hvis du lander forkert og pådrager dig en hovedskade.

En cykelhjelm er derfor den bedste investering, du kan gøre for din sikkerhed og sundhed, når du cykler. Så husk at tage din cykelhjelm på – hver gang du cykler!