Sundhed er mange ting, og det handler bestemt ikke kun om at være opmærksom på antallet af kalorier og løbeture. Det vigtigste er næsten, at din krop så at sige fungerer, som den skal, og at du føler dig godt tilpas i hverdagen. Derfor er det for eksempel rigtig vigtigt, at du er opmærksom på dine ben. Det er selvsagt rigtig svært at klare hverdagen, hvis man har ondt i benene, og derfor skal du gøre noget ved eventuelle problemer, så snart de opstår. Det kan du læse mere om i denne guide.

Åreknuder?

Mange mennesker har åreknuder i benene, uden at det egentlig kommer til at betyde noget. Men omkring 5% oplever komplikationer, og det skal selvfølgelig tages alvorligt. Nogle udvikler for eksempel årebetændelse i ben, og det skal man gøre noget ved. Der er nemlig tale om en betændelsestilstand i venerne, som kan være årsag til, at der dannes åreknuder. Det er bestemt ikke nogen rar tilstand, og mange oplever kramper i læggen og generel træthed i benene. Derfor er det meget vigtigt, at du hurtigt får fat i en læge, for åreknuder kan heldigvis opereres væk.

Træning

De fleste mennesker bruger naturligvis benene hver eneste dag, og derfor kan det være en rigtig god idé at sørge for, at få dem trænet. Dette er især tilfældet, hvis meget af dit arbejde foregår gående eller stående. Der er mange forskellige måder at gøre det på, men du behøver bestemt ikke en masse maskiner for at opnå et godt resultat. Øvelser som squats og lunges kan have stor betydning, og du kan altid gøre tingene lidt mere udfordrende ved at tilføre ekstra vægt. Hvis du har haft en skade i benene, er genoptræning naturligvis også essentielt, men det skal koordineres med en læge eller fysioterapeut, så skaden ikke bliver værre.