En cykel er svær at undvære. For det er et alsidigt transportmiddel, som kan tage dig vidt og bredt her i vores lille land. Ikke mindst fordi vi har indrettet os på en måde, der giver så god plads til cykler. Men der er faktisk stor forskel på de forskellige typer. Derfor kan det også være svært at finde ud af, hvordan du skal vælge den helt rigtige cykel til dig. Her kan du blive lidt bedre klædt på til at tage en beslutning.

Kend dine valgmuligheder

Der findes mange forskellige slags cykler, som du kan vælge imellem. Inden du kan tage en god beslutning, er du derfor nødt til at vide lidt om, hvad du rent faktisk kan vælge imellem i din cykelbutik.

De forskellige typer vil langt henad vejen kunne bruges til forskellige formål. Derfor skal du også især vælge med henblik på, hvordan du vil bruge din cykel. Men det kan også være værd at overveje dit valg, hvis du blot vil have en cykel at pendle med.

Du kan blandt andet vælge imellem:

  • Racercykler

  • Mountainbikes

  • Citybikes

  • Gravelcykler

  • Elcykler

Hver har deres fordele og ulemper, som især viser sig, når du bruger dem i de rigtige sammenhænge.

Så hvordan vil du bruge din cykel?

Det næste store spørgsmål er således, hvordan du har tænkt dig at bruge din cykel. Når du kan svare på det, er du også klar til at finde ud af, hvad du skal vælge.

Hvis du ved, at du primært vil bruge cyklen i din fritid for at få motion, kan en racercykel, mountainbike eller gravelcykel måske være et godt valg. Du skal være opmærksom på, at der også her er forskel. Det afhænger nemlig af, hvilken form for cykling, du vil dyrke.

Til at komme til og fra arbejde, kan du med fordel overveje en citybike, en elcykel eller en gravelcykel.