Du har med stor sandsynlighed allerede set de små guld/orange kapsler der indeholder en flydende tyk olie, nemlig fiskeolie. Fiskeolie har en masse gode funktioner der kan hjælpe din krop på mange forskellige måder, og derfor er det en rigtig god ide at tilføje fiskeolie til din daglige kost, især hvis du er typen der ikke spiser fisk nok. Der findes mange forskellige producenter af fiskeolie, og hvis du gerne vil have et plantebaseret alternativ bør du også kigge på Terranova. Det er nemlig 100 pct. veganske kosttilskud uden konserveringsmidler, bindemidler, sødestoffer og tilsætningsstoffer. 

 

Hvad er fiskeolie og hvad er det godt for

Fiskeolie er omega-3 fedtsyre, som du måske har hørt om. Det er nemlig livsnødvendige fedtstoffer, som skal tilføres til kroppen udefra, altså via kost eller kosttilskud, og skabes ikke af kroppen selv. Omega- fedtsyrer hører til i kassen der hedder umættede fedtsyrer, som er rigtig sundt for vores krop. Fiskeolie omfatter EPA (eikosa-pentaen-syre) og DHA (dokosa-hexaen-syre). 

Fedtsyrerne (EPA og DHA), har vigtige funktioner i vores cellemembraner og bidrager derfor til for vores mentale sundhed og hjertesundhed.

Fiskeolie bidrager til at funktioner i kroppens hjerte-kredsløb, hjernen og leddene. 

Helt konkret kan det bidrage til at stabilisere hjerterytmen, regulere blodtrykket og modvirke sammenklumpning af blod (virker blodfortyndende). Sidst men ikke, mindst kan det bidrage til reduktion af betændelse og irritation.

 

Få fiskeolie via madvarer

Det er selvfølgelig også muligt at få fiskeolie via den mad du indtager, men desværre er der mange danskere der får for lidt via maden, til at dække deres behov for fiskeolie. Disse kan med fordel overveje et kosttilskud med fiskeolie. Men hvilke madvarer er det så der indeholder fiskeolie? Du får det mest fra fede fisk, som makrel, laks og sild. Her indeholder 100 gram fisk, ca. 2-3 gram fiskeolie. Du får også fiskeolie fra skaldyr såsom muslinger og østers, men det har ikke nær så højt et indhold som de fede fisk. Hvis du ikke er fiskespiser, så kan du faktisk også få fiskeolie fra planteriget, og her er det rapsolie, hørfrø og valnødder du skal indtage.

 

Omega 6, 7 og 9

Det er ikke kun omega-3 der er godt for kroppen, men også omega 6, 7 og 9, som de færreste faktisk har hørt om. Disse olier findes ikke i animalske fødevarer, og kan derfor indtages både som veganer og vegetar. Omega 6 finder du i eksempelvis i vindruekerner, solsikke og maj olie. Omega 9 finder du i eksempelvis i avocado og oliven. Omega 7 er faktisk noget vores krop selv producerer, dog mindskes denne produktion med alderen. 

 

Kosttilskud med omega 3

Life Drink er et kosttilskud fra Terranova, som består af 29 forskellige planter, bær og urter. Her får du bl.a. omega 3, 6 og 9. Du kan blande Life drink i din smoothie eller juice. 

Du kan også prøve Terranovas Omega 3-6-7-9 olie, der både indeholder omega 3 olie (fra planter og ikke dyr), omega 6, omega 7 og omega 9 fedtsyrer fra planter.