Føler du, at madlavningen en energidrænende pligt fremfor en hyggelig stund? Det er forståeligt, hvis du ikke har overskud til at stå i køkkenet efter en lang og travl uge. Heldigvis findes der masser af gode tips og tricks til, hvordan du kan gøre madlavningen lettere og ikke mindst sjovere. Det kan du læse meget mere om i det følgende.

Spar tid i køkkenet med ordentligt udstyr

Kender du det, at det tager en krig at skrælle alle kartoflerne til aftensmaden? Pludselig er der gået 30 minutter, og der skulle være sat mad på bordet for længst. Du bruger ofte meget længere tid i køkkenet, hvis dit udstyr ikke er i orden. Så måske er det på tide at investere i nye skrælleknive, hvis du vil spare tid i køkkenet.

Den nemme løsning er måltidskasser

De ugentlige ture i supermarkedet byder på et væld af fristelser, og du kommer altid hjem med flere ting, end du har behov for. Det resulterer i, at du af og til har en del madspild. Vil du undgå dette, kan du bestille måltidskasser online. Her er portionerne målt perfekt op, således at intet går til spilde, og du slipper for besværet i supermarkedet.

Lad børnene være med i køkkenet

At have dine børn med i køkkenet er en oplagt mulighed for at lære dem om fødevarer, madlavning og god hygiejne. Det er især vigtigt med god hygiejne, når du laver mad, så du kan være sikker på ikke at få bakterier ned i maden. Du kan sikre god hygiejne på flere måder:

  • Vask hænder før og efter madlavningen.
  • Hold altid fersk kød og grønt for sig.
  • Benyt gummihandsker.

Skal hygiejnen være i top, kan du benytte godkendte mundbind under madlavningen. Det er oplagt, hvis du skal lave mad til flere mennesker til en særlig begivenhed eksempelvis.