Selvom vi bor i et land, der er rigt på natur, landbrug og lækre råvarer, så er der stadig rigtig mange danskere, der bruger alle deres penge på noget mad, der i det store hele ikke er godt for dem. Danskerne bliver generelt mere og mere overvægtige, og dette er et faktum, der har stor betydning for deres generelle sundhed.

Vi ved alle sammen godt, at man skal spise sundt og varieret, hvis man gerne vil leve så sundt som muligt, men det kan være svært at få implementeret nogle kostvaner, der faktisk varer ved. Her handler det dog bare om at søge masser af inspiration på nettet, der har en masse nye vinkler, man kan antage sig. Besøg f.eks. Sundhedsmagasinet Helseboost.dk, der er fyldt med gode idéer til nye kostvaner.

Prøv de nyeste tendenser af på egen krop

Én ting er at læse om forskellige nye kostvaner, man kan tillægge sig – noget andet er faktisk at begynde at følge dem slavisk. Her er der rigtig mange, der hænger i bremsen, fordi kostvanerne virker uoverskuelige og kedelige, og det er da også vigtigt, at motivationen og humøret er i top omkring de nye vaner – for ellers varer de ikke ved. Derfor kan det være en god idé at udvælge et par af de nye kosttendenser, som virker interessante, og afprøve dem på egen krop over et par uger.

Tendenserne omkring kostvaner skifter hele tiden, men hvis du gerne vil i gang med at spise sundere, så kan du f.eks. tage et kig på sensekost. Med sensekost arbejder man i håndfulde, og det er en noget lettere kostvane at få ind under huden, når det hele ikke skal måles op. Det er en god måde at starte et vægttab på, og hvis du gerne vil have et klart svar på spørgsmålet: Hvad er sensekost? så besøg linket her ved siden af.

Få andre med på vognen

Når du selv har fundet frem til en ny kostvane, som kan fungere i din hverdag, så kan du med fordel forsøge at få andre af dine venner og bekendte med på vognen. Kostvaner er lettere at få ind under huden og holde på den lange bane, hvis man kan hente motivation hos nogle af dem, man er tættest med, og der er ingen tvivl om, at en langvarig livsstilsændring er klart bedst, hvis man er flere om at holde hinanden til ilden. Rigtig mange danskere har som sagt brug for at få ændret i deres kost, hvis de gerne vil være sundere, så det burde ikke være svært at få en god ven, veninde eller hele familien med på den nye kostvogn.