Mange døjer med uren hud, men hvad mange ikke tænker over er, at din kost spiller en kæmpe rolle, i hvordan din hud ser. Der findes både madprodukter, som har en tendens til at give en mere uren hud med flere bumser, og så er der også nogle madvarer, som kan give gode vitaminer til din hud og gøre den sund og give den glød.

Hvis du er interesseret i af vide mere om hvad uren hud er, og hvad årsagen er til en uren hud, kan du på Danish Skin Care læse en detaljeret tekst om præcis dette.

Madprodukter som hjælper din hud

Der findes forskellige madvarer, som er gode for din hud grundet deres indhold af forskellige slags vitaminer. Vitaminer er nemlig gode til at hjælpe din hud med at opbygge sig, mindske urenheder og give en flot glød

  • Mandler: Mandler indeholder E-vitaminer. Disse vitaminer beskytter din hud og gør ældningsprocessen langsommere. Det anbefales at man spiser omkring 10 mandler om dagen, som svarer til en lille håndfuld.

  • Gulerødder: Gulerødder indeholder karotin, som bliver omdannet til A-vitamin. A-vitamin hjælper huden med at blive fornyet og beskytter den mod infektion. Derfor får du en flot funklende hud af at spise gulerødder.

  • Appelsiner: En appelsin er spækket med C-vitamin. Hvis du spiser en appelsin om dagen, kan du hjælpe din hud til at modvirke rynker og gøre din hud mere elastisk. Dette skyldes, at C-vitamin hjælper med at danne kollage, som er det vigtigste i din huds bindevæv.

  • Laks: Laks og andre former for fed fisk er godt til at modvirke betændelse i din hud. Disse madvarer indeholder nemlig meget fedtsyrer bl.a. omega-3 og omega-6

Disse madvarer skal du undgå

Der er også visse madvarer som ikke er fordelagtige for din hud. De vil gøre at din hud bliver mere uren, og du får flere bumser. Disse typer af mad er eksempler på madvarer, som du bør undgå, hvis du gerne vil have en smuk hud gennem din kost.

  • Hvidt brød

  • Sukker

  • Mælkeprodukter

  • Mættede fedtsyrer

Måske har du gættet, at alt dette er mad, som du kan finde på fastfoodrestauranter som MacDonalds. Prøv derfor i et så vidt muligt omfang at sige nej tak, hvis du bliver tilbudt en tur derhen. Du skal heller ikke blive snydt af salaterne, som er blevet bevist de mindst ligeså usunde som alt det andet.

Som du kan se, er mælkeprodukter også blevet nævnt. Mange tror at mælk er meget sundt. Det er det også på nogle punkter, men du kan faktisk sagtens undvære det. Det lyder måske meget ekstremt, men hvis du lider af uren hud, er det måske på tide at du prøver at skære ned på mælkeprodukter, for at se om det gør en forskel

Der er en helt speciel grund, til at man mener, at mælk ikke gør noget godt for folk med uren hud. Forskere mener, at mælk indeholder høje antal hormoner og bioaktive molekyler, som kan forstyrre din hud.