Vi lever i et land, som til tider kan være meget koldt. Med kulden kommer den tørre hud; det har vi alle sammen prøvet. Man skulle tro, at huden ville vænne sig til det med årene, men nej; det er et problem hver vinter. Derfor skal du huske at smøre huden med god, fugtgørende creme.

Kulden tørrer huden ud

Det er nemt nok at regne ud, hvordan solen kan tørre huden ud. Solen påvirker og opvarmer jo væske, så det fordamper. Hvorfor bliver huden så også tør af kulden? Faktisk er det ikke kulden alene, som er årsagen til tørheden; det er en kombination af kulden, blæsten og den varme luft, som vi har indenfor. Det er med til at ødelægge huden naturlige fedtlag, som så fører til de ømme og kløende sprækker.

Til ansigtet

Mange mennesker oplever tør hud i ansigtet om vinteren. Det er især næsen, der står for skud, men nogle oplever det også i panden og omkring munden. Det kan være rigtig irriterende, og det kan være svært at hele. Din sædvanlige hudplejerutine har nok ikke den ønskede effekt på det, da rensemidlerne også kan være med til at fjerne hudens naturlige fedtlag, og cremen måske ikke er fedtet nok til det nye niveau af tørhed. Derfor kan det være smart at have en hudplejerutine specifikt til vinteren, som har fokus på ekstra tykke cremer.

Til hænderne

Det, der nok er mest typisk, er dog de tørre hænder. Håndens overflade bliver helt ru, og i værste tilfælde bliver huden også hud, og kan skalle af. Det er ikke engang sikkert, at det hjælper, hvis man tager handsker på, og mange bider bare i det sure æble og venter på, at det bliver forår. Men sådan behøver det ikke at være. Med en god og naturlig håndcreme til tørre hænder, vil kuldens effekt på dig være en del af fortiden.

Sund hud i kulden

Det er vigtigt at holde huden sund, uanset årstiden. Vinteren kan gøre det sværere, men det er aldrig umuligt. Meget af hudens velvære stammer fra den rigtige kost og pleje, men når det kommer til kulde, kan det kræve lidt ekstra indsats. Din hud fortjener ekstra pleje, og du fortjener blød hud.