Rigtig mange mennesker døjer med det ene eller andet problem, når det kommer til huden, og i langt de fleste tilfælde skyldes det, at de simpelthen ikke passer godt nok på den. Huden er kroppens største organ, og det er udsat for store belastninger hele tiden i hverdagen. Af netop denne grund bør man også tage sin hudpleje seriøst, selvom det nogle gange kan virke åndssvagt at smøre huden ind i creme igen og igen.

Der er mange måder, hvorpå man kan forebygge hudproblemer og passe godt på huden, og det er bare med at gøre det, inden problemerne opstår.

Brug naturlige produkter, når det er muligt

Første skridt til at passe godt på huden er at bruge naturlige produkter, når det er muligt. Syntetiske produkter, der er kemisk fremstillede, er ofte hårde ved huden, fordi de ikke er naturlige i forhold til hudens balance. Derfor bør man videst muligt skifte til mere naturlige produkter, der baseret på planteekstrakter og lækre olier, der tilfører huden al den næring, den har brug for. Dette er naturligvis ikke muligt over hele linjen på én gang, men det er til at mærke effekten, hvis man f.eks. skifter sine dagligdagsprodukter ud med naturlige alternativer.

Huden bliver påvirket fra mange sider, og derfor er back-to-basis virkelig et princip, man bør benytte sig mere af, hvis huden skal holdes sund. Man kan f.eks. vælge at bruge sukkervoks i stedet for syntetisk voks, når benene skal vokses, eller man kan vælge en fugtighedscreme, der er baseret på naturlige olier. Det er relativt små skridt, men det gør en verden til forskel for huden.

Spis varieret og få nok søvn

Lækre produkter er med til at forebygge mange problemer, men det vigtigste for en sund hud er, at man får spist varieret og sundt, samt at man får nok søvn i dagligdagen. Kosten er der kommet meget fokus på de senere år, og danskerne spiser generelt også sundere, end de har gjort før – så hvis man bare finder en masse inspirerende, sunde opskrifter, så er man allerede ”home safe” på den front.

Ofte er det straks værre med søvnen, som kan være en udfordring for mange i en travl hverdag. Der er dog ingen tvivl om, at en sund hud kræver ordentlig mulighed for restitution, og kroppen restituerer bare bedre, når den får lov til at slappe helt af i løbet af natten. Derfor er det altid en god idé at få min. 7-8 timers søvn hver nat, hvis man gerne vil bibeholde sin sunde hud.